E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGirit'te 6.3 büyüklüğünde deprem---

Girit'te 6.3 büyüklüğünde deprem

Girit'te 6.3 büyüklüğünde deprem
12 Ekim 2021 - 12:39 borsagundem.com

Yunanistan'ın en büyük adası bir kez daha sallandı, deprem geniş bir alanda hissedildi. Sarsıntının Türkiye'de de hissedildiği bildiriliyor.

Yunanistan'ın güneyindeki Girit Adası'nda bugün 6.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının merkez üssü, Girit'in güneydoğusundaki Sitia'ya 51 kilometre mesafede. Yerin 10 kilometre altında gerçekleşen deprem, Türkiye'nin batı kıyılarında da hissedildi. Antalya, Muğla ve İzmir'de sarsıntının hissedildiği bildiriliyor.

Yunan medyası, yerel saatle 12.24'te gerçekleşen sarsıntıda ilk bilgilere göre bazı binaların hasar aldığını duyurdu. Sitia Belediye Başkanı George Zervakis, 10 bin kişinin yaşadığı ilçede hasar olduğunu söyledi.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ile AFAD depremin büyüklüğünü 6.3 olarak, Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) 6.4 olarak verdi.


USGS'in yayınladığı sarsıntı haritasına göre, deprem Yunanistan'ın başkenti Atina ve tam karşısında yer alan İzmir'de hissedildi. Ayrıca güneyde şok dalgaları Tunus ve Mısır kıyılarına kadar ulaştı.

6'LIK DEPREM BİNALARI YIKMIŞTI

Girit'te son olarak adanın güneyinden geçen devasa fay hattında 4.2 büyüklüğünde bir deprem kaydedilmişti.
Girit Adası, Eylül ayının sonunda da 6 büyüklüğündeki depremle sarsılmıştı. En az bir kişinin hayatını kaybettiği depremde çok sayıda bina yıkılmış, Girit genelinde okullar tatil edilmişti.

Girit Adası'nın güneyinden geçen Doğu Akdeniz-İyon Denizi fay hattı sıklıkla depremlerin meydana geldiği bir fay. Fay hattı Kızıl Deniz'den başlayıp Suudi Arabistan, İsrail, Lübnan gibi ülkelerden geçerek, Hatay'dan Akdeniz açıklarına dönüyor. Hat, Rodos'un yakınlarından geçip İyon Deniz'i açıklarına kadar devam ediyor.

Girit Adası açıklarında 6.4 büyüklüğünde deprem

 

İran'da 5 büyüklüğünde deprem

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)