E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinGirişimcilik ruhu mühendisliği bastırdı---

Girişimcilik ruhu mühendisliği bastırdı

Girişimcilik ruhu mühendisliği bastırdı
30 Kasım 2013 - 06:17 borsagundem.com

Fizik Mühendisi Burcu Işık Aykanat, sağlıklı yaşam alanında faaliyete başladı. Aykanat, Portakal Spor'la 35 bin üye sayısına ulaştı

Spor ve sağlıklı yaşam trendi günümüzde öne çıkıyor. Bu alandaki yatırımlar da bu trende paralel gelişiyor. Burcu Işık Aykanat, bu trendi görerek girişimci olmuş bir isim. Kadınlara yönelik spor merkezi Portakal Spor’un kurucusu. Fizik Mühendisliği eğitimi almasına karşın çok farklı bir alanda beş yıldır faaliyet gösteriyor ve ülke genelinde franchise veriyor.
Milliyet'te Hanife Baş imzasıyla yer alan habere göre Aykanat, 1975 doğumlu. Bir dönem öğretmenlik ve özel sektörde yöneticilik yaptı. Girişimcilikte daha mutlu olacağını görerek 2002’de hidrolik sektöründe imalat ve ihracat yapmak üzere firma kurdu. Altı yıl boyunca makine sektöründe çalıştı ancak bir kadın olarak daha sosyal ve insanlarla sıcak temas kurabileceği bir iş yapmaya karar verdi. Sürekli gelişen ve büyüyen fitness ve sağlıklı yaşam sektörüne girme kararı aldı.

35 bin üyesi var

Aykanat bu süreci, “2008’de kendimize ait bir marka hidrolik sektöründe imalat yapmaya başladık. İmalat süreci tamamlanıp spor ekipmanları son halini aldıktan sonra 6 ay salon işletmeciliği yaptım. Yeterli deneyimi ve bilgi birikimini edindikten sonra 2009 yılının Haziran ayında franchising vermeye başladım” diye anlatıyor. Portakal Spor, kadınlara özel spor ve sağlıklı yaşam merkezleri zinciri. Şu anda Türkiye genelinde 55 franchisee var.
Burcu Işık Aykanat, salonlarının sadece spor salonu değil aynı zamanda sağlık, güzellik konularında üyelerin hizmet aldığı, vitamin bar, cafe alanlarında ve dış mekanlardaki organizasyon ve aktivitelerle sosyalleştikleri bir çeşit kadın kulübü olduğunu anlatıyor. Uyguladıkları ‘PS Sistemi’nin klasik fitness sistemine göre oldukça fazla avantajı olan bir sistem olduğunu belirtiyor. Sistemin kadınlara özel olmasının en önemli nedeninin ekipmanların kadın fizyolojisi ve anatomisine göre üretilmiş olmasından kaynaklandığını aktarıyor. Dört yılda 35 bin üyesi oldu. Portakal Spor’un franchise verdiği girişimcilerin yüzde 80’i de kadınlardan oluşuyor.

Kendine güven önemli

Aykanat, işi kurarken de zorluklar yaşamış. Bu sistemin yeni olması nedeniyle yurtdışındaki örneklerini Türk kadınlarına adapte etmede altyapı sürecinin zorlu olduğunu aktarıyor. Bunu da antreman bilimcileriyle aldığı destekle aşmış. Kadın girişimcilerin iş kurma ve başarılı olma konusunda güvensiz olmamaları gerektiğini vurguluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)