E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGıdada israftan kaçınmalıyız---

Gıdada israftan kaçınmalıyız

Gıdada israftan kaçınmalıyız
12 Nisan 2020 - 12:20 borsagundem.com

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Gıdada arz talep dengesizliğinin yaşanmaması ve fiyatların yükselmemesi için israftan kaçınmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Kovid-19 tedbirleri kapsamında evlerde kalan vatandaşların özellikle gıda ürünlerine talebinin artmasına paralel olarak israfın da çoğaldığına dikkati çekti.

Korona virüsle mücadelede israftan kaçınmanın önemine işaret eden Palandöken, şunları kaydetti: "Bu yıl Kovid-19 nedeniyle günler öncesinden evlerimize kapandık. Ramazan ayını da aynı şekilde evlerimizde geçireceğiz. Özellikle evde olduğumuz bugünlerde ve ramazan ayında artan alışverişlerin israfa yol açmaması için doyabileceğimiz kadar yemek pişirmeye ve ihtiyacımız kadar ekmek, pide ve kuru bakliyat almaya dikkat etmeliyiz."

Palandöken, gıda israfı sebebiyle çöpe giden parayla onlarca hastane ve okulun yapılabileceğini vurguladı.

Milli bir görev olarak herkesten israftan kaçınmalarını isteyen Palandöken, "Gıdada arz talep dengesizliğinin yaşanmaması ve fiyatların yükselmemesi için israftan kaçınmalıyız." ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aç yok , yerli fakir var05 Kasım 2020 15:30

    aç yok fakir var ülkemizde.. hem de suriyeliler değil hükümet suriyelilere bakıyor sahip çıkıyor.maaş+kira+bim+a101 kart vs veriyor..  asıl bizim yerli fakirlere kimse sahip çıkmıyor.. her yardım için gittikleri kapıdan kapı yüzlerine çarpılarak ayrılıyorlar..

  • Mete gök 12 Nisan 2020 14:01

    Çoğu insan israf edecek hali yok zaten hatta açlık sınırında yaşıyor

  • . 12 Nisan 2020 18:24

    Nikin gibi gerçekten boşsun

  • Boş insanlar12 Nisan 2020 16:52

    Açlıktan ölen olduğunu görmedim duymadım bu msjı bile yazarken elinde ıphone telefon yoksa bişe bilmiyorum ben çığırtkanlıktan bıkmadınız hala sınır kapıları açık daha iyi bir dünya var batıda koşun ne duruyorsunuz :))