E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGıdada enflasyon yüzde 16---

Gıdada enflasyon yüzde 16

Gıdada enflasyon yüzde 16
12 Ocak 2014 - 07:39 borsagundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, AK Parti’nin enflasyon hedefini bu yıl da ıskaladığını, kaşıkla verdiğini kepçeyle aldığını iddia etti

Enflasyonun, çarşıda pazarda, günlük hayatta kat ve kat daha yüksek olduğunu iddia eden Oran, şu değerlendirmeyi yaptı: “2013 yılında birçok alandaki bazı mal ve hizmetlerin yıllık fiyat artışları dudak uçuklattı. AKP Hükümeti, ilan ettiği enflasyon hedefini geçen yıl da tutturamadı. 2013’te yüzde 5.3 hedefleyen AKP, daha sonra bunu yüzde 6.8’e revize etmişti.
TÜİK, 2013’ün resmi enflasyonunun yüzde 7.4 olarak gerçekleştiğini ilan etti. Oysa bu oran, TÜİK’in madde sepetindeki çoğunu halkın tüketmediği yüzlerce ürünün ortalama artışını gösteriyor. Halkın gerçek tüketim sepetindeki mal ve hizmetlerin fiyat artışları ise 2013’te gerçekleştiği ilan edilen resmi enflasyonun kat kat üzerinde. Halkın en çok tükettiği 40 temel gıda ürünü baz alınırsa bunlardaki ortalama
fiyat artışı yüzde 16.2’ye, 17 temel sağlık hizmetinde ortalama yıllık fiyat artışı yüzde 69’a ulaştı. Eğitim, kültür, ulaştırma, haberleşme gibi birçok alandaki bazı mal ve hizmetlerin yıllık fiyat artışları dudak uçuklattı.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)