E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGıda Komitesi'nde gıda fiyatları ele alındı---

Gıda Komitesi'nde gıda fiyatları ele alındı

Gıda Komitesi'nde gıda fiyatları ele alındı
03 Ağustos 2022 - 09:10 borsagundem.com

Gıda Komitesi'nde, gıda fiyatlarının seyri üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesinde küresel gıda fiyatlarının güncel durumu ve ülkemizin 2022 yılı hasat sezonundaki gelişmeler doğrultusunda gıda fiyatlarının seyri üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Komitede, kış aylarında sebze fiyatlarında yaşanabilecek olumsuzlukları en az düzeye indirmeye yönelik tedbirler tartışıldı ve sera yatırımlarının hızlandırılmasına ilişkin ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışmalar yapılması hususu kararlaştırıldı. Ayrıca, yem fiyatlarındaki gelişmelerin üreticilere ve dolayısıyla vatandaşlara getirebileceği olumsuz etkileri asgari düzeyde tutmak için alınabilecek olası tedbirler tartışıldı ve yol haritası oluşturuldu.

Komitede, gıda ve tarımsal ürün piyasalarının ve özellikle hal takip sistemi üzerinden hallere ürün giriş ve çıkışının ilgili Bakanlıklarca yakından izlenmesine, bu sistemden alınacak bilgiler dâhilinde hızlı bir şekilde tüketici mağduriyetini önleyecek çözüm ve tedbirlerin uygulanmasına ve bu konuda kurumlar arası iş birliğinin yüksek seviyede sürdürülmesine dair kararlılık vurgulandı.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması’nın dünya genelinde tahıl fiyatlarındaki düşüşe olumlu katkı sağladığı ve sağlamaya devam edeceği değerlendirmesi paylaşıldı.

Gıda fiyatlarında yeni tehlike

 

Gıda hisseleri daha da değerlenecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • içerden03 Ağustos 2022 15:55

    Bence çaylarını içip dağılmışlardır.

  • Mucise Reis ;)03 Ağustos 2022 09:47

    Çiftçisine ektirmeyen, bir komisyon zincirin en süt kısmına gelip, FİYATLARI şu yap, bu yap diye cezalar yazıyor :D yahu komisyon zinciri bilmiyor, fiyat için toplanıyor :D ahaha mazot diye ağladı çifçi, gübre diye ağladı, tohum diye ağladı..  o günlerde spekulasyon, yalan dolan yardım avr destek var diyenler yüksek fiyatları görünce KOMİSYON KURUP TOPLANALIM dedi :D  o kadar boş iş ki,  ya hiç bişe yapmadan komisyon kurup, birde burdan sonuç bekleyenler hayal aleminde yaşıyor :D saçmalık. 

  • haramzadeler03 Ağustos 2022 09:23

    poz vermekten başka bir iş yapmayın amman ha günaha girersiniz.