E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGezinomi hisselerini alan Rubellius Capital’in arkasında kim var?---

Gezinomi hisselerini alan Rubellius Capital’in arkasında kim var?

Gezinomi hisselerini alan Rubellius Capital’in arkasında kim var?
14 Mart 2022 - 13:30 borsagundem.com

Sadece 49 kişi ve kurum halka arzın yüzde 75’ini aldı. Hisseler bir haftada 14 liradan 22 liraya çıktı. En yüklü alıcı olan Rubellius Capital ismi sorgulanmaya başladı. Kurulduğu tarih bile net olmayan bu fonun arkasında Batia Mitrani mi var?

Gezinomi Seyahat (#GZNMI) hisseleri 14 liradan halka arz oldu 10 milyon adet hisse Birincil Piyasa’da satıldı.

Halka arz nedeniyle üç ayrı yatırımcı kategorisinde farklı talepler oluşsa da her üç kategoride tahsis edilen miktarın üzerinde talep geldi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre bireysel yatırımcılara tahsis edilen payların 11 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilen payların 7,5 katı ve yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edilen payların 2 katı talep geldi.

Gezinomi Seyahat’in sermayesinin yüzde 9,8 payını merkezi İsviçre’de bulunan Rubellıus Capıtal AG firması satın aldı.


Satılan 10 milyon adet hissenin yüzde 75’i yani 7 milyon 500 bin adet hissesi sadece 49 kişi ve kuruma tahsis edildi. Geriye kalan yüzde 25 hisse ise 5 bin 342 yatırımcıya dağıtıldı.

Bireysel yatırımcı bu halka arzdan da nasiplenemedi. Hisseler işleme açıldı tavan tavan yükselişle 22 liraya kadar çıktı. Bir haftada yüzde 60 yükselişi yeterli gören tahsisli hisse alan avantajlı isimler satışa geçti.

Son dönemlerde bazı kurumların halka arzlarında ortaya çıkan Rubellius Capital AG isimli yabancı fon bu halka arzda da kritik önem taşıyor.

Birçok büyük halka arzda göremediğimiz Rubellius Capital AG, Gezinomi hissesini nereden buldu? Ukrayna’nın işgaliyle turizm sektörü ile ilgili negatif beklentilerin ağırlık kazandığı bir dönemde İsviçre merkezli bir fonun gelip Türkiye’deki turizm sektörü şirketine yatırım yapıyor olması ilginç!

Bu fonun ortaklık yapısını öğrenmek için internet sitesine baktığımızda ise hiçbir isim ve detay verilmiyor. Birçok fon yöneticilerini hem de resimleriyle internet sitelerinde gösterirken, Rubellius Capital AG adeta gizlemiş.

İnternet siteleri 2021 yılında yapılmış ama Linkedln’in hesabında şöyle yazıyor: “2003 yılından bu yana Rubellius Capital kıdemli ekibi finans sektöründe lider pozisyonlarda birlikte çalışarak Avrupa Gelişmekte Olan Piyasalar bölgesinde önemli bir satış ve satın alma deneyimi kazandı.”

Şirketin internet sitesinde ise şöyle yazıyor: “2005 yılından bu yana Rubellius Capital kıdemli ekip üyeleri finans sektöründe lider pozisyonlarda birlikte çalışarak Avrupa Gelişmekte Olan Piyasalar bölgesinde önemli deneyimler kazandılar.”

2003 mü, 2005 mi, hangi tarih doğru? Bundan da daha önemlisi bu fonu kimler yönetiyor? Arkasında kimler var?

Son günlerde bazı halka arzlarda ortaya çıkan fonun arkasında Batia Mitrani isminin olduğu iddiası borsa kulislerinde dile getiriliyor. Yabancı fonun internet sitesinde ortaklık yapısı ve hissedarların isminin paylaşılmaması ise bu iddiaları doğrular nitelikte. Çünkü yıllardır İsviçre’de birçok fonda yöneticilik yapan, (İsviçre'de Batija Shapira olarak tanınan) Batia Mitrani ismi çok sayıda manipülatörlerle birlikte anılıyordu. AVOD hisselerinde operasyonda ismi çıkan Yasef Mitrani’nin ablası olan Batia Mitrani'nin, İsviçre’de yönettiği fonlara Borsa İstanbul’dan hisse aldırdığı çok konuşuldu kulislerde. Özellikle de bire 5-6 oranında prim yapmış manipülatif hisselerde Batia Mitrani’nin ismi çok duyuluyordu.  

Şimdi de Rubellius Capital’in hisse bazında yüksek miktarda hisse alım yapması yeni söylentilerin kulislere yayılmasına neden oluyor.

Gezinomi’nin halka arzına bireysel yatırımcıdan 26,1 kat talep geldi

Temapol hisselerinde yeni isim Batia Mitrani

Yasef Mitrani girdi AVOD’a tedbir geldi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 40,44
En Yüksek: 41,68
En Düşük: 40,40
Değişim -1,27 %
FK: 10,63
PD / DD: 4,63
İşlem Hacmi 2.704.156
Toplam Adet: 66.651
Ağırlıklı Ort.: 40,67
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • laz halil14 Nisan 2022 13:18

    bu batya varya isviçre banka bütün müşteri paralarına hisse seneti alıyor bist 100 %35 komisyon çantayla alıyor te 0 nakit ve dolar olarakkkk 

  • gezinomi31 Mart 2022 11:37

    bide ardyz için yazmaya cesaretiniz olsa...

  • yılmaz keleş18 Mart 2022 13:37

    bi öğrenmişssiniz bitrani bitrani bütün kagıtların arkasında bitrani mi var diyip duruyorsunuz

  • kadir doğulu17 Mart 2022 16:32

    batya isviçre de muşteri hesaplarına malı çızıyor komisyon karşılığı yapıyor % 30 komisyon alıyorr sayın spk ve masak inçeleyinnn

  • Mustafa15 Mart 2022 09:47

    Ukrayna’nın işgaliyle turizm sektörü ile ilgili negatif beklentilerin ağırlık kazandığı bir dönemde İsviçre merkezli bir fonun gelip Türkiye’deki turizm sektörü şirketine yatırım yapıyor olması ilginç! Bu noktada ilginç alt tarafı internet sitesi alacak başka birşey yokmu bosverin 22-25 i 10 lira bile etmez benim yanimda

  • mehmet15 Mart 2022 09:41

    yarınlarda ağlayan çok olacak desenize..

  • hisseci15 Mart 2022 08:34

    Bu sene turizm sektörü çok sıkıntılı ayrıca şirketin özsermayesi yani mal varlığı nedir bi kasa bi masa mı şu an piyasa değeri 500m geçti tam bir balon olmasın dikkat edin

  • Jggkjj15 Mart 2022 08:10

    Uzak durun. Sonra ağlamayın.

  • Alperen14 Mart 2022 19:36

    Turizm sektörü olduğu için dönüp yüzüne bakmadım. Bu saatten sonra zaten bakmam. Peki ben bakmam, o bakmaz da hangi ky alıyor bu hisseyi ? Onu anlamak güç... Borsada 2.8 fk ile yılların holdingi var. O dururken bu ne ?

  • acacu14 Mart 2022 15:38

    Sınırlı sayıda seçilmiş kişiye halka arz adı altında hisseleri sat, suni şekilde tavan tavan yükselt, uçacak, kaçacak 100 tl olacak diye küçük yatırımcıya gaz ver, yeterince sazan gelince de elindeki malı boşalt ve uza. Kaçıncı keredir aynı şeyi izliyoruz, spk da bizimle birlikte izliyor. Bunlar halka arz değildir, belirli bir zümreye arzdır. Sadece bir aracı kurumun kendi müşterilerine özel arzı yasaklanmalıdır. 

  • 😂😂14 Mart 2022 15:35

    Kısaca biz aldık üç günde parayıda vurduk gelin memleketin üzümlü kekleri şimdi size devir edelim malı üç dört tavan bize yeter sizde taban taban gidersiniz her zaman ki gibi daha sonra pk mpk diye bağırıp durursunuz.