E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​"Gezi'nin zararını esnaf çekiyor"---

​"Gezi'nin zararını esnaf çekiyor"

​Gezi'nin zararını esnaf çekiyor
09 Ağustos 2013 - 11:52 borsagundem.com

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili bir açıklama yaptı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Gezi Parkı odaklı olayları sırasında zarar gören esnafın vergisini, sigorta, personel giderleri ve piyasaya olan borçlarını ödeyemez duruma geldiğini belirterek, "Gezi Parkı olaylarının zararını esnaf çekiyor" ifadesini kullandı. 
Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, eylemler uzayıp, eylemciler marjinalleştikçe zararın daha da büyüdüğünü kaydetti. 2 ayı geçen sürede esnafın iş yapamadığına işaret eden Palandöken, vatandaş çarşıya çıkamadığı için alışverişin durma noktasına geldiğini, Taksim esnafının zararını bayramda karşılamayı umduğunu bildirdi. 
Gezi Parkı eylemlerinin İstanbul'da turizm sektörünü durma noktasına getirdiğini öne süren Palandöken, eylemlerin yarattığı korkunun bölgedeki otellerin boşalmasına, Türkiye'yi tercih eden turistlerin Yunanistan gibi komşu ülkelere kaçmasına neden olduğunu kaydetti. 
Taksim'in en çok ziyaret edilen yerlerinden birisi olduğuna dikkati çeken Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu: 
"Bu olaylar sırasında birçok turist mağdur olduklarını dile getirerek Türkiye'yi terk etti. Sadece İstanbul değil tüm Türkiye’de yurt dışından yapılan kongre ve seminerlerin iptal edildiğini duyuyoruz. Esnaf çok kötü duruma düşürüldü. Esnafımız normal cirosunun ancak yüzde 20’sini yapabiliyor. Kayıp oranı yüzde 80’ler seviyesinde. Kapalıçarşı bile olaylardan iş kaybı yaşadı. En önemlisi bu süreçte Gezi Parkı eylemlerini bahane eden birçok ülke; vatandaşlarına, Türkiye'ye gitmemeleri konusunda uyarıda bulundu. Gezi Parkı olayları sırasında zarar gören esnaf vergisini, sigorta, personel giderleri ve piyasaya olan borçlarını ödeyemez duruma geldi. Gezi Parkı olaylarının zararını esnaf çekiyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erdal09 Ağustos 2013 22:07

    sorun erdoğanın söyledikleri değildi. erdoğanı istemeyenlerin gezi olaylarını bahane göstererek darbe yapma gayretlerini gördük. maalesef hizmetede saygı yokmuş. ötekileştirilen yüzde 50 tam bir faşist kesimmiş. dostu düşmanı tanıdık iyi oldu.

  • Başbakana Anlatıcan09 Ağustos 2013 12:08

    Başbakan Halkla inatlaşmasaydı, dediğim dedikten vazgeçseydi, Halkımızın Gezi'de verdiği mesajları objektif olup doğru okusaydı, Akıldane Danışmanlarının dediğini yapmasaydı, Halkın % 50 sini yıllardır ötekileştirmeseydi, halkın özel hayatlarına girmeseydi, halkın içtiğine giydiğine karışmasaydı Gezi olayları diye bir şey yaşanmazdı.