E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGezi Parkı davasında Osman Kavala'ya tahliye kararı---

Gezi Parkı davasında Osman Kavala'ya tahliye kararı

Gezi Parkı davasında Osman Kavala'ya tahliye kararı
18 Şubat 2020 - 14:54 borsagundem.com

Gezi Parkı olaylarına ilişkin 16 sanıklı davada çıkan karara göre Osman Kavala tahliyesine karar verildi.

Gezi Parkı odaklı olaylara ilişkin yargılanan Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 9 sanığın beraatine karar verildi.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, karar açıklandı.

Mahkeme heyeti, Osman Kavala, Ayşe Mücella Yapıcı, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Ali Hakan Altınay, Mehmet Osman Kavala, Yiğit Aksakoğlu, yiğit Ali Ekmekçi ve Çiğdem Mater Utku ve Mine Özerden hakkında "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "mala zarar verme", "nitelik yağma", "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi", "kasten yaralama", "ağırlaştırılmış yaralama" ve "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçlarından dava açıldığını hatırlatarak, "yüklenen suçların işlendiğine dair mahkumiyete yeter derecede hukuka uygun somut ve kesin delil bulunmadığı"ndan sanıkların beraatine karar verdi.

Tutuklu sanık Osman Kavala'nın da tahliyesine hükmedildi.

7 sanığın dosyası ayrıldı

Firari sanıklar Can Dündar, Mehmet Ali Alabora, Ayşe Pınar Alabora, Gökçe Tüylüoğlu, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu ve İnanç Ekmekçi'nin dosyalarının ayrılmasını kararlaştıran mahkeme, bu sanıklar haklarındaki yakalama kararlarını kaldırdı.

Mahkeme, bu sanıklar hakkında ifadelerinin alınmasına yönelik yakalama kararı çıkardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hahah18 Şubat 2020 23:32

    Herşey yalanmış. iddanameleri yazanlar, bence artık yargı karşısına çıkıp hesap vermerli. insanları içeri attırıyorsunuz. sonra iddanameler komple hayal ürünü çıkıyor. İnsanların özgürlüğü kısıtlanıyor. katiller, sapıklar, bilmemneler afla dışarda geziyor 2. canları yakıyor. masumlar içeride, dosyalarında 1 delil olmadan aylarca mapus yatırılıyor. Bu hukuk sistemi ile , insanları devletine karşı birileri kışkırtmak istiyor. halkı hukuk sistemi ile küstürüyor. bu kişiler asıl yargılanmalı millet mahkemelerinde hesap vermeli. Demekki idam olsaymış, ergenekon, balyoz, kozmik oda, arınca suikast, gezi, vb. vb. binlerce insan idam edilecek.. sonrada aaa idam kararı yanlış hepsi masum denilecekmiş. Yani, Şeriatta olsa, hukukda olsa, ABd hukukuda olsa, fransız , alman, hukukda olsa.. karar verenlerde mevzuya ve gerçekleri göremiyorsa, o ulkede guvensızlık olur... osmanlı yargısı gelse ne olacak ? karar verenler bozuk olunca.

  • sedat18 Şubat 2020 21:35

    Bu işte bir iş var.Tescilli Türkiye düşmanları nasıl beraat eder anlamak mümkün değil.

  • DarkNight18 Şubat 2020 20:16

    Gezi olaylarinda tüm düsmanlar birliktelik yapmadilar mi ? Fetöcü doktorlar hastanelerin depolarindan malzeme calipta oralara yollamadilar mi ? Taksimde bir otel bunlari alip icerde tedavi olmalarina izin vermedi mi ?

  • Kaçan Grup18 Şubat 2020 19:51

    gezide ben de bir gün bulunmuştum. Türkiye için bir küçük umuttu ama olmadı, kötüler kazandı gene.

  • AHMET ÖZBİR18 Şubat 2020 16:46

    GEZİ DEVLETE BAŞKALDIRIDIR!.. Gece gündüz vatanı yaktılar, ağlattılar, vurdular, TERÖRİSTLERLE birlikte hareket eden bazı partiler, sivil kuruluşlar, birçok vatan hainleri de bu işin içindeydi. GEZİ'YE ÇIKMIŞ ÇOCUKLAR MUAMELESİ YAPAN OLURSA "DEVLET'İM GEREĞİNİ YAPMALI, SESSİZ KALMAMALIDIR"!..

  • d.celebi18 Şubat 2020 16:33

    gezi parkında  3 günlük zarar 33 milyondan fazlaydı  (  dur siz anlamazsınız şidi 33 tirilyon du )  borsanın 3 te 1 i uçtu gitti giren millete girdi peki esnafın zararı orada kırıp dökülenin parasını kim verecek vatandaş mı ödeyecek gömün içeride kalsınlar (6)  (6)  (6)  (6) 

  • Volkan18 Şubat 2020 16:19

    Ne olduğu belli değil. Ortada Trük Milleti var birileri yönetmek istiyor.

  • bu dünyadan biri18 Şubat 2020 15:32

    insanları yıllarca suçladılar, hapiste yatırdılar. ne için? korkutmak için. aynı oyun ergenekon davalarında da yaşanmıştı. ne oldu? hepsi yalanmış. 

  • Tam komedi18 Şubat 2020 15:20

    6 Yıl her sıkıştıklarında GEZİ dediler sonunda beraat kararı çıktı ! Gezi parkı eylemini provoke eden kimdi ? Önce bunu araştırın ! Ha gezi parkı eylemine katılanlar şuçlu mu ?  Evet suçlu olay büyütülürken provoke edenleri gördükleri zaman oradan ayrılmaları gerekirdi !!! Senin niyetin kötü olmayabilir fakat olaylar başka yöne döndüğü zaman o olaydan ayrılmaları gerekirdi !!! 

  • Atilla18 Şubat 2020 15:06

    Osman KAVALA serbest kaliyorsa bu devlet çökmeyi hak ediyor..

  • Yiğido18 Şubat 2020 19:45

    Delilleri sen mi inceledin .Nereden biliyorsun suçlu olduğunu. Devlet değil senin gibi iftiracılar çökmeli...

  • Vatandaşşak18 Şubat 2020 16:05

    Sen kimsin de devletimiz çöksün diyebiliyorsun.