E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGezi, Antalya'yı da vurdu---

Gezi, Antalya'yı da vurdu

Gezi, Antalya'yı da vurdu
29 Haziran 2013 - 07:54 borsagundem.com

Gezi protestoları Antalya'daki 5 yıldızlı otelleri de vurdu. İspanya, Yunanistan ve Mısır Türkiye'nin alternatifi oldu

Gezi olaylarının en fazla etkilediği turizm sektöründeki hasar büyüyor. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kızıldağ, Gezi Parkı eylemleri nedeniyle Antalya'da özellikle orta ve üst gelir grubundaki turiste hizmet eden 5 yıldızlı otellerde yüzde 35-40'lara varan oranlarda rezervasyon kayıpları yaşandığını bildirdi. Kızıldağ, Türkiye'ye gelmekten vazgeçen turistin ise İspanya, Yunanistan ve Mısır gibi ülkelere kaydığını söyledi.

UCUZCULAR GELİYOR
Kızıldağ, Antalya'ya Rusya'dan gelen uçaklarda şu anda ciddi bir boşalma olduğunu kaydetti. Kızıldağ, şöyle konuştu: "Eskiden Rusya, Kazakistan gibi ülkelerden gelen uçaklarda bu dönemde koltuk bulmak imkânsızdı. Şimdi daha çok koltuğu doldurmaya yönelik, ucuz konaklama tercih eden kişiler geliyor. Normalde bu dönemlerde daha çok yüksek gelir grubu gelirdi. Orta ve üst gelir grubu rakip ülkelere kaydı."
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)