E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGersan ve Osram dev işbirliğine imza attı---

Gersan ve Osram dev işbirliğine imza attı

Gersan ve Osram dev işbirliğine imza attı
21 Aralık 2015 - 09:32 borsagundem.com

Gersan Elektrik, dünya devi Osram ile çok önemli bir üretim anlaşmasına imza attı. Gersan Elektrik Türkiye’de Osram markasıyla üretim yapacak

Borsanın önemli enerji şirketlerinden biri olan Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi (GEREL), dünya devi Osram ile tarihi bir sözleşmeye imza attı. Dünya genelinde otomobilden sokak lambalarına kadar aydınlatma sektörünün lider firması Osram ile imzalanan anlaşma kapsamında Gersan, şirketin marka ve logosunu kullanarak üretim gerçekleştirecek. Gersan’dan konuyla ilgili olarak KAP’a yapılan açıklama şöyle:

OSRAM  MARKASIYLA TÜRKİYE’DE TEK ÜRETİCİ OLACAK

“Şirketimiz ile OSRAM GmbH/Almanya  arasında "Osram Led Teknoloji" markasını ve logosunu kullanmak üzere 18.12.2015 tarihinde co-branding sözleşmesi imzalanmıştır. İş bu sözleşme ile Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi A.Ş. ve OSRAM, tüm led gruplarını (sera led-mid. power-power led) üretimde kullanma hususunda ilk etapta 3 yıl, toplamda 10 yıl için bir anlaşma imzalamışlardır. Ayrıca, iş bu sözleşme kapsamında Şirketimiz, Türkiye'de "Osram-Sera Led" ile üretim yapan tek firma olacaktır. Söz konusu sözleşme kapsamında bu ticari marka ile ürünlerimizin satış ağı da genişletilmiş olacaktır.”

DÜNYA DEVİ İLE YAPILAN ANLAŞMA ÇOK ÖNEMLİ

Elektrik sektörünün öncü kuruluşlarından olan Gersan, enerji santrallerinden evdeki prize kadar uzanan hat üzerinde iletkenleri taşıyan, birleştiren ve koruyan sistemler ile malzemeleri üretiyor. Dünya devi ile yapılan anlaşmanın Gersan, markası için önemli bir adım olarak yorumlanıyor.  
Bu arada, Rusya ve Katar’da firma kurarak pazarlama faaliyetlerini artıran Şirket, yaşanan krizden dolayı Rusya’daki üretimine geçici olarak ara vermek zorunda kaldı.

BUGÜN TEKRAR BAŞVURU YAPILACAK

Bu konuda KAP’a yapılan açıklama ise şöyle:
“Şirketimizin % 90 oranındaki bağlı ortaklığı olan ve Rusya Federasyonu'nun Kaliningrad Ekonomik Serbest Bölgesi'nde kurulu Gersan R-Zao'nun üretim tesisinde Kaliningrad Bölgesi Çevre Denetimi ve Gözetimi Şubesi tarafından 10.12.2015 tarihinde yapılan denetim neticesinde, daha önce bir ihbar ve uyarı yapılmadan, genel çevre düzenlemelerine uyulmadığı gerekçe gösterilerek 60 gün süre ile ticari faaliyetine ara verilmesi ile birlikte söz konusu eksiklerin ortadan kaldırılmasına ilişkin karar bugün şirketimize gönderilmiştir.
Gersan R-Zao'nun üretim tesisi gerekli tüm yasal yatırım onaylarına sahip olup, denetim neticesinde talep edilen eksiklikler hemen düzeltilmiştir. Bu kapsamda faaliyetlere devam edilmesi konusunda gerekli başvurular ilgili makamlara pazartesi günü (21.12.2015 tarihinde) yapılacaktır.

ŞİRKET BİLANÇOLARINA ÖNEMLİ BİR ETKİSİ YOK

15.12.2015 tarihli özel durum açıklamamızda da belirtildiği üzere, kamuya açıklanan son dönem (30.09.2015) konsolide kâr ve zarar tablomuzda Gersan R-Zao'nun net satışlar içerisindeki payı, konsolide kar veya zarar tablomuzda yer alan net satış tutarının % 6'sı civarındadır. Bu kapsamda Gersan R-Zao'nun üretim tesisiyle ilgili faaliyetlere geçici bir süre ara verilmesinin Şirketimiz bilançosunda önemli bir etkisinin olmayacağı düşünülmektedir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 44,84
En Yüksek: 46,60
En Düşük: 43,68
Değişim -3,32 %
FK: 0,00
PD / DD: 7,99
İşlem Hacmi 203.081.356
Toplam Adet: 4.480.742
Ağırlıklı Ort.: 45,38
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dogu21 Aralık 2015 22:56

    gersani yillardir bilirim..genelde yerinde sayar kendi yaginda kavrulurdu.simdi isler degisti..Osram elektrikte dunya devi.gersanida buyutecektir.anlasmanin 10 yila dayanmasi cok buyuk olay..guzel gunlere gebee gerel..

  • dogu21 Aralık 2015 22:52

    agrasif buyumeye gecti yillardir yatay gidiyodu.bu hareket artik onunun acik oldugunu gosterir.bence cok buyuk is yaptilar bu anlasmayla.2016 bilancolarina yansir ve daha sonrasina da.bakalim bence onu cok acik..