E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGerman Gref, kripto paraya karşı tutumunu yineledi---

German Gref, kripto paraya karşı tutumunu yineledi

German Gref, kripto paraya karşı tutumunu yineledi
25 Ocak 2018 - 09:17 borsagundem.com

Sberbank CEO'su German Gref: ''Kripto paralar yasaklanmamalı'' dedi

Etkili Rus bankacılardan ve Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın Başkanı German Gref, kripto para birimleri yasağına karşı olma konusundaki tutumunu yineledi.

Uzmancoin'in haberine göre Gref, kripto paraların henüz anlaşılamadığını vurguladı ve herhangi bir yasal düzenlemenin gerici değil, ölçülü ve üzerinde düşünülmüş olması gerektiğini ifade etti:

"Onu düzenlemeyi denemeden önce Blockchain teknolojisi ve kripto para birimleri etrafında standart bir arka planın muhafaza edilmesi gerekiyor. İnsanlara değer saklama aracı olmadığını, şu anda piyango ya da kumarhane gibi çok tehlikeli bir şey olduğunu anlatmak lazım. Ama kripto para birimleri kimsenin henüz tam olarak kavrayamayacağı, gelişmekte olan harika yeni bir teknoloji olduğu için yasaklanmamalıdır."

Gref, 2016 yılı ortalarında Rusya Maliye Bakanlığı'nın, Bitcoin sahibi olmayı suç haline getiren ve 7 yıla kadar hapis cezası öneren bir yasa tasarısını uygulamaya çalıştığı sırada açık bir şekilde küçük miktarda Bitcoin sahibi olduğunu söylemiş ve tasarıya karşı çıkmıştı.

Rus bankacı, o yılın sonlarında Sberbank ile Google arasındaki bir eğitim projesi sırasında kitleye hitap ederken itibari para ile Bitcoin ticareti yaptığını bile gösterdi. Gref, şunları söylemişti: "Bu elbette büyük zevk ve güzel bir oyun ama yakında tüm hayatımızda olacak."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)