E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGerilim banka hisselerini vurdu---

Gerilim banka hisselerini vurdu

Gerilim banka hisselerini vurdu
03 Temmuz 2013 - 16:58 borsagundem.com

Portekiz’de iki gündür gelen istifalar Avrupa genelinde gerilimi artırıyor

Portekiz ve Mısır’da yaşanan gelişmeler tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. Portekiz’de iki gündür gelen istifalar ve koalisyon hükümetinin düşme riski Avrupa genelinde gerilimi artırıyor. Faizlerdeki yükseliş Avrupa krizini yeniden gündeme taşırken, bölge bankalarında sert değer kayıpları yaşanıyor.
Avrupa’da finans hisselerindeki düşüş S&P’nin sabah Barclays, Deutsche Bank ve Credit Suisse’in notunu kırmasıyla da destek buldu.
Avrupa bankacılık endeksi günün ikinci yarısında yüzde 3 üzerinde değer kaybederken, Portekiz bankalarındaki kayıplar başı çekiyor. Portekiz’in büyük ikinci bankası Banco Comercial Portugues, yüzde 15 düşerken fiyatı 7.9 cente geriledi. Banco Espirito Santo Sa ise yüzde 12 değer kaybetti.
Politik istikrarsızlık nedeniyle Portekiz'in 10 yıllık tahvil faizi yüzde 8’e gelirken, Kasım’dan bu yana en yüksek seviyeye gelmiş oldu.
Portekiz bankalarının yanı sıra Almanya’nın en büyük ikinci bankası Commerzbank yüzde 6.7 düşerken bankada 2.9 milyar dolarlık Portekiz, 12.2 milyar dolarlık İspanya kredisi olduğu açıklandı.
Dışarıdaki olumsuz havanın içeriye de yansıdığı görülüyor. Bankacılık endeksi günün ikinci yarısında yüzde 4.60 düşüş yaşıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)