E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGeri çekilmelere düzeltme gözüyle bakılabilir---

Geri çekilmelere düzeltme gözüyle bakılabilir

Geri çekilmelere düzeltme gözüyle bakılabilir
24 Kasım 2020 - 09:16 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Son dönemdeki olumlu gelişmelerin ardından Astrazeneca ve Oxford aşısının da% 70 etkili olduğu açıklandı. Son sipariş sayıları yaşanırken, vakalarında devam eden artış riski unsuru olarak izleniyor. Ayrıca Trump'ın Biden yönetimine geçiş satın önünü açması da piyasalarda olumlu algılanıyor. Yurt içinde ise siyasi ve ekonomik takip edilmeye devam ediyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Boyut
10:00 Türkiye - Makara Kesim Güveni Önem: Orta
10:00 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Aşı devam eden risk iştahınıken, endişeler gündemdeki yerini koruyor. Trump'ın yönetimine geçiş söz konusu önünü açtığına baktığımızda bir gelişme haber piyasaları olarak karşımıza çıkıyor. Kur cephesinde yükselişlere bağlı olarak BIST-100 gösterge günü% 0,73'lük düşüşle 1.314,25 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yukarı seyir devam ediyor. Asya piyasalarında Çin borsaları dışında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,89 - 7,90 alanda bulunan Dolar / TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,90'lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Bir sonraki yeni rekorlar kırılmasına karşı negatif uyuşmazlıklar sergileyen BIST 100 göstergesinde dünkü yukarı yönlü hareketlerin de etkisi ile satış gördük. Endekste dün de bahsettiğimiz gibi 1.290 bu hafta için izleyeceğimiz referans noktamız olacak. Üzerine üzerinde kalındığı ile geri çekilmelere düzeltme gözüyle bakılabilir. Dün de en düşük 1.299'ı test eden endekste bu seviye devam edecek. Kapsanışta zirve olan 1.324 üzerinde kalınabilmesi. Kısa vade için bura ilk önemli direncimiz olacak. Kapanışlar pozitif görünümü devam ettirecektir. 1.324'ün geçilmesi durumunda ise dünkü zirve olan 1.336 gün izleyeceğimiz diğer önemli olacak.

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

Kent Gıda ve İş Girişim sorusu

Borsada pozitif açılış bekleniyor

Aşı piyasalardaki risk iştahını artırdı

Küresel piyasalar haber akışına paralel seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZEYREK ZEMHERİ24 Kasım 2020 11:19

    Altın düşüyor ise borsalarında düşmesi gerekir bu işte bir çok çelişkiler var.dikkatli olun.mal yıkmaya çalışmaktadırlar.