E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGeri çekilmeler sınırlı kalarak yükseliş denemeleri devam edebilir---

Geri çekilmeler sınırlı kalarak yükseliş denemeleri devam edebilir

Geri çekilmeler sınırlı kalarak yükseliş denemeleri devam edebilir
21 Eylül 2020 - 09:45 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yurtdışındaki satıcılı seyre paralel negatif eğilimle başlaması bekleniyor

Güne pozitif eğilimle başlangıç yapan BIST-100 endeksi dar bantta sıkışık seyrini devam ettirerek günü %0,84 yükselişle 1.111,96’dan kapattı. Sınai endeks pozitif ayrışırken tarihi yeni zirve seviyesini gördü. Yurtdışı borsalar haftanın son günün satıcılı bir eğilimle kapatırken, BIST kapanışı sonrası satışlar güçlenerek devam etti.

Powell’in ekonomik toparlanmanın belirsiz olduğuna ilişkin yaptığı açıklama sonrası başlayan satışlar, artan vaka sayıları ve zayıf verilerle devam etti. Kısa vadede yurtdışı borsalardaki zayıf seyrin devam etmesi beklenmektedir. Gelecek zayıf veriler yurtdışı borsalardaki satışların devam etmesine neden olacaktır. BIST yurtdışı borsalardan bağımsız seyrini devam ettirirken, TL’deki değer kayıplarının devam etmesi endekste yaşanan yükselişlerin sınırlı kalmasına ve kar satışı fırsatı olarak kullanılmasına neden oluyor.

TL’deki değer kayıplarının devam etmesi durumunda benzer fiyatlamanın devam etmesi ve TL’deki değer kayıplarının güçlenmesi durumunda BIST’te satış baskısının luşması beklenmektedir. TL’nin performansı için bu hafta yapılacak TCMB faiz kararı önemli olacak. Politika faizlerinde bir değişiklik beklenmezken, TL’deki değer kayıplarının devam etmesi nedeniyle TCMB’nin GLP’yi (Geç Likidite Penceresi) yukarı çekmesi beklenmektedir. Bu tür bir aksiyon kısa vadede TL’deki değer kayıplarına tampon olabilir. Yurtdışı piyasalar için kısa vadede gelecek veriler ve vaka sayılarındaki seyri önemli olacak. Aşı çalışmalarına ilişkin olumlu haber akışı gelmedikçe kısa vadede yurtdışı borsalardaki satıcılı seyrin devam etmesi beklenmektedir.

BIST ise kısmen dar banttaki sıkışık seyrini devam ettirmesi beklenmektedir. Bugün önemli bir veri açıklaması bulunmazken, akşam Fed başkanı Powell’in yapacağı konuşma takip edilecek. ABD ve Almanya vadelileri BIST kapanışına göre %1 civarı düşüşle seyrederken, Asya borsaları yeni haftaya satıcılı bir eğilimle başladı. Bir çok global bankaya yönelik medyaya yansıyan şüpheli para hareketlerine ilişkin haber borsaların haftaya satıcılı başlamasında etkili olmuş görünüyor.

Endeksin güne yurtdışındaki satıcılı seyre paralel negatif eğilimle başlaması beklenirken, yurtdışı piyasalardaki zayıf seyir ve TL’deki değer kayıplarına rağmen geri çekişmelerin sınırlı kalarak yükseliş denemelerinin devam etmesi beklenmektedir.

Para ve Döviz Piyasaları:

Haftanın son işlem günü dolar paritesi, 7,5711-7,5798 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,20 oranında değer kazancıyla 7,5739 seviyesinden tamamladı. Döviz sepeti karşısında ise Lira %0,31 oranında değer yitirdi. Borçlanma araçları piyasasında Cuma günü, %13,70-%13,74 seviyeleri arasında dar bir bantta hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre değişiklik göstermeyerek gün içinde gördüğü en yüksek seviye olan %12,74’den günü tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)