E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizGeri çekilmeler alım fırsatı yaratır---

Geri çekilmeler alım fırsatı yaratır

Geri çekilmeler alım fırsatı yaratır
11 Kasım 2019 - 09:26 borsagundem.com

"Endeks için haber kaynaklı kısa vadeli geri çekilmelerin alım fırsatı oluşturmaya devam edeceğini, yıl içi zirvelerin bulunduğu 106 bin civarının geçilmesiyle birlikte de alımların hız kazanmaya devam edebileceğini değerlendiriyoruz"

"Son haftalarda ticaret anlaşmasına ilişkin artan iyimser  beklentiler risk iştahını desteklerken, konu ile ilgili gelişmeler  piyasaların gündemini oluşturuyor. Trump, cuma günü yaptığı açıklamada ABD'nin iki ülke arasındaki tarifelerin geri çekilmesi konusunda fikir  birliğine varmadığını söyledi. ABD borsalarının tatil nedeniyle kapalı  olduğu günde veri akışı sakin seyrederken, yurt içi piyasalar 13 Kasım'daki Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump görüşmesine  odaklanmış durumda.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

12:30 İngiltere - GSYH 2019/3Ç Önem: Orta

BIST-100 Güne başlangıç

Geçen hafta yurt içi piyasalarda yukarı yönlü bir seyir  izlenirken, cuma günü etkili olan kâr satışlarının etkisiyle BIST-100  haftanın son işlem gününü %0,38'lik düşüşle 103.153 puandan tamamladı. Ekim ortasından bu yana yükselişlerin izlendiği küresel hisse  piyasalarda Trump'ın cuma günkü söylemlerinin etkisiyle kâr satışları  etkili oluyor. Bugün ABD'de piyasalar tatil nedeniyle kapalı  olacakken, ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya  piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya  yakın hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks  kapanışında 5,75 - 5,76 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,76'lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif  satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Küreseldeki olumlu hava ile birlikte ABD ile ilişkilerde stres  yaratan unsurların ötelenmesi BIST 100'de yükselişlerin hız  kazanmasını sağlayan ana etken oldu. Geçtiğimiz hafta da bahsettiğimiz 500 günlük ortalama ve önceki zirvenin bulunduğu 101.250'nin geçilmesi  hareketi hızlandırdı. Bu seviyelerin altında kapanışlar görülmediği  sürece endekste yıl içi zirvelerin bulunduğu 106 bin civarına kadar  bir hareketi olası görüyoruz. Orta vade için pozitif görüşümüzü devam  ettirdiğimiz endeks için haber kaynaklı kısa vadeli geri çekilmelerin  alım fırsatı oluşturmaya devam edeceğini, yıl içi zirvelerin bulunduğu 106 bin civarının geçilmesiyle birlikte de alımların hız kazanmaya  devam edebileceğini değerlendiriyoruz.

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)