E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGergerlioğlu cezaevinden çıktı---

Gergerlioğlu cezaevinden çıktı

Gergerlioğlu cezaevinden çıktı
06 Temmuz 2021 - 21:39 borsagundem.com

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sincan Cezaevi'nden tahliye oldu

Anayasa Mahkemesi'nin hakkında "hak ihlali" kararı verdiği tutuklu HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun dosyası, Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Yerel mahkeme, Gergerlioğlu'nun tahliye edilmesine karar verdi. Bu kararın ardından HDP'li Gergerlioğlu, bulunduğu Sincan Cezaevi'nden tahliye oldu.

"Terör örgütü propagandası" yapmak suçundan hakkında fezleke hazırlanan, daha sonra Meclis'te oy birliğiyle milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, hakkındaki dava sonucunda tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AYM "HAK İHLALİ" DEDİ
Sonraki süreçte, Gergerlioğlu'nun avukatları Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. AYM, dosyayı karara bağlayarak "hak ihlali"ne kanaat getirdi. AYM'nin dosyayı gönderdiği Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi de Gergerlioğlu'nun tahliyesini istedi.
TAHLİYE SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER
HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, yerel mahkemenin kararının ardından yaklaşık 3 aydan bu yana tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nden tahliye oldu. Gergerlioğlu, tahliye olduktan sonra ailesiyle birlikte tahliye pozu da verdi.

Son Dakika: HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sincan Cezaevi'nden tahliye oldu

Faruk Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu da babasının tahliyesine ilişkin paylaşımda bulundu. Salih Gergerlioğlu, babasıyla paylaştığı fotoğrafın üstüne "Artık özgür" notunu düştü.

Son Dakika: HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sincan Cezaevi'nden tahliye oldu

HDP'li Faruk Gergerlioğlu hakkında tahliye kararı

 

AYM'den Gergerlioğlu kararı

 

Gergerlioğlu Sincan Cezaevi'nde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :