E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGerekirse varlık alımını arttırırız---

Gerekirse varlık alımını arttırırız

Gerekirse varlık alımını arttırırız
21 Kasım 2014 - 11:01 borsagundem.com

AMB başkanı Mario Draghi, Frankfurt’ta yaptığı konuşmada fiyat istikrarı ve enflasyon için gerekirse varlık alımlarını arttırabileceklerini belirtti

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa Merkez Bankası başkanı Mario Draghi,  Frakfurt’ta gerçekleştirilen Avrupa Banacılık Kongresi’nde konuşma yaptı.

Draghi, Konuşmasında Avrupa’nın ekonomik durumunu ve AMB’nin para politikası sorumluluğu üzerinde durdu. 

Avrupa’nın ekonomnik durumunun kırılgan olduğunu ve kuvvetsiz yatırım gücünün desteklenmesi gerektiğini belirten Draghi, düşük enflasyonun Avrupa için her geçen gün daha büyük bir tehlike olmaya başladığının altını çizdi.

Enflasyonun beklentilerin altında seyrettiğini vurgulayan Draghi, Avrupalı yöneticilerde düşük enflasyon sebebiyle Avrupa Birliği’nin bilançosunu büyütmesine yönelik bir beklenti olduğunu belirtti.

Varlığa dayalı menkul kıymet alımına ipotekli tahvillerin de eklenmesinin yönetimsel olarak kendilerini rahatlatacağı üzerinde duran Draghi, AMB’nin enflasyonu arttırması gerektiğini ve fiyat istikrarını sağlaması gerektiğini söyledi.

Draghi, mevcut politikanın amaçları gerçekleştirmekte yeterli olmaması durumunda varlık alımının büyüklüğünü ve kompozisyonunu değiştirebileceklerini vurguladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)