E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGeorge Soros: Trump geçici bir fenomen---

George Soros: Trump geçici bir fenomen

George Soros: Trump geçici bir fenomen
12 Ağustos 2020 - 23:13 borsagundem.com

Milyarder George Soros, ABD Başkanı Donald Trump'ın 'geçici bir fenomen' olduğundan emin olduğunu, kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde gitmesini umduğunu söyledi

ABD'li milyarder ve bağışçı George Soros, kasım ayında yapılması planan ABD başkanlık seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, ülkenin geleceği hakkında tahminlerde bulundu.

İtalyan La Repubblica gazetesinde yayınlanan ve Market Watch tarafından İngilizceye çevrilen röportajında Soros, "ABD'de bile Trump gibi üçkağıtçı bir başkan seçilebilir ve demokrasiyi içeriden baltalayabilir" dedi.

'Trump yaşam savaşı veriyor'

Soros, "Ancak ABD'de büyük bir kontrol ve denge geleneğine ve belirlenmiş kurallara sahipsiniz. Ve her şeyden önce anayasanız var" diye kaydederek "Bu yüzden, Trump'ın geçici bir fenomen olduğundan eminim, umarım kasım ayında gider" ifadelerini kullandı.

Ancak Trump'ın 'çok büyük bir tehliye oluşturmayı sürdürdüğünü' dile getiren Soros, "Yaşam savaşı veriyor ve iktidarda kalmak için her şeyi yapacak" değerlendirmesinde bulundu.

'Anayasayı ihlalden sorumlu tutulacak'

Soros, ayrıca Trump'ın yeniden seçilmemesi halinde 'anayasayı ihlalden' sorumlu tutulacağını da sözlerine ekledi.

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) pandemisi hakkında da yorumda bulunan Soros, "İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana hayatımdaki en kötü kriz" nitelendirmesini yaptı.

Pandemiyi 'olsalılıklar yelpazesinin normal zamanlardan çok daha geniş olduğu devrimci bir an' olarak tanımlayan Soros, "İnsanlar şaşkın ve korkmuş durumda. Kendileri ve dünya için kötü şeyler yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim13 Ağustos 2020 09:58

    Dünya yı bu kadar karıştıracağına Allah için batı tarafından  sömürülmüş mazlum ve fakir bırakılmış  ülke insanlarına yardım  etse idin ki zaten bunu yaptırmazlar!  Gideceğin cehennem  çukurunu biraz küçültmüş olurdun moruk.  Neyse olsun   cehenneme de eleman lazım.

  • Net man 13 Ağustos 2020 07:55

    Fenomenler geçicidir zaten.

  • Vb12 Ağustos 2020 23:49

    kendini ölümsüz zannediyor galiba moruk , bir ayağı çukurda küresel hesap yapıyor

  • Nedim13 Ağustos 2020 06:07

    Ulan karaktersiz  vatandaş bu soros  itinin bile avukatlığını yapıyorsan ya tescilli cahil ta da tescilli itsin!  Böyle sersem olunca ne dili hayra gider akıl zaten hak getire!  Dünyanpn sayılı kapitalistlerini savunacak kadar ahmak ve ...k kafalısın.  Böyle itler haktan hukuktan bahsedip burada ahkam keserler!  

  • vatandaş13 Ağustos 2020 01:29

    yaşamayı bu moruk kadar seviyorsan öp başına koy

  • oso13 Ağustos 2020 00:43

    bir ayağı çukurdayken bile senin ve torunlarının dahi geleceğini karartabilir.