E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarGenesis’in borcu ikiye katlandı---

Genesis’in borcu ikiye katlandı

Genesis’in borcu ikiye katlandı
05 Aralık 2022 - 16:25 borsagundem.com

Kripto para piyasalarındaki kargaşadan etkilenen kripto kredi kuruluşu Genesis’in alacaklılarının kredi tutarının 1,8 milyar dolara ulaştığı aktarılıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasaları, yılbaşından bu yana gelen olumsuz haberlerle çalkalanıyor. Piyasanın dev kripto borsalarından FTX’in batışı sonrası gözler diğer kripto şirketlerine çevrilmiş durumda.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, zor durumda olduğu bilinen kripto para kredi kuruluşu Genesis’in ise borcu giderek artıyor.

Toplam 1,8 milyar dolarlık kredi

CoinDesk’ten Ian Allison’ın haberine göre, Genesis’in daha önce bildirilen 900 milyon dolarlık borcuna ek olarak, avukatlar tarafından temsil edilen iki Genesis alacaklı grubu daha ortaya çıkmış durumda. Paraları kripto para alım satımı ve borç verme platformu olan Genesis'te kilitli olan ve konuyla ilgili yasal tavsiye alan müşterilerin şu an için yaklaşık 1,8 milyar dolarlık krediye sahip olduğu belirtiliyor. Ayrıca bu rakamın artabileceği tahmin ediliyor.

Financial Times kısa bir süre önce, Genesis'in borç verme biriminin 16 Kasım'da müşteri çekim işlemlerini durdurmasının ardından, Genesis'e bağlı olan kripto para borsası Gemini'nin kazanç programını kullanan bir grup müşterinin 900 milyon dolar borcu olduğunu bildirmişti. İkinci bir kaynak ise CoinDesk'e yaptığı açıklamada, yine 900 milyon dolar tutarında kredisi olan ikinci bir grup Genesis alacaklısının hukuk firması Proskauer Rose tarafından temsil edildiğini ifade etti.

Üçüncü grup kreditörler de yolda

Edinilen bilgiler, Proskauer grubunun hesabı 1,8 milyar dolara çıkardığı ve daha fazlasının, iflas etmiş kripto firmaları Celsius ve Voyager Digital'i temsil eden hukuk firması Kirkland & Ellis tarafından temsil edilen üçüncü bir geçici grup aracılığıyla geleceği ifade ediliyor. Bu üçüncü grubun borçlu olduğu kredilerin miktarı ise henüz bilinmiyor. Ayrıca, Gemini müşteri grubunun, hukuk firması Latham & Watkins tarafından temsil edildiği belirtiliyor.

23 Kasım'da yatırımcılara yazdığı bir mektupta Genesis, potansiyel yatırımcılar ve Gemini ve DCG (Digital Currency Group) dahil olmak üzere en büyük alacaklılarıyla, tüm likidite ve müşteri ihtiyaçlarının karşılanması noktasında borç verme işlemlerinin genelini destekleyen bir çözüm üzerinde anlaşmaya varmak için görüşmelere başladıklarını açıklamıştı.

Bir kripto şirketi daha iflasın eşiğinde

 

Bir kripto şirketi daha iflas için başvurdu

 

Bir kripto para borsası daha işlemleri durdurdu

 

Kripto dolandırıcılığı ticari dava sayılmadı

 

Kripto paralara zayıf dolar desteği

 

Kripto borsası Kraken’de toplu işten çıkarma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )05 Aralık 2022 17:35

    Devlet swap yapardı :D şirket olunca ne yapacak bakalım ...

  • baran06 Aralık 2022 10:24

    Soytarı seni devlet ile kendin gibi üç kağtçı şirketi nasıl mukaeyese ediyorsun?  Onun bunun finosu!  Aşşğılık it!  Bunların ve senin bir ederin yok. Türkiye Cumhuriyeti ise ederini senin gibi itlerin tam alnına çakmıştır. Sabah akşam kripto uzmanlığı yaparken şimdi söylediklerini yalayıp yutman lazım ama bu soytarıdaki deri gergedan derisi!

  • ALİ KODUŞ05 Aralık 2022 17:00

    Ödemez olup biter.şeyinimi alacaklar.