E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGenerica İlaç'tan Novartis hamlesi---

Generica İlaç'tan Novartis hamlesi

Generica İlaç'tan Novartis hamlesi
05 Şubat 2020 - 14:50 borsagundem.com

Generica İlaç Novarti'in Gebze'deki iki üretim tesisine talip oldu.


Generica İlaç, Novartis'in Gebze'deki iki üretim tesisinden birini satın almak için sözleşme imzaladı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, satın alma bedeline ilişkin bir bilgi yer almadı.

Devir işleminin ardından tesise yatırım yaparak ihracata ağırlık vereceklerini belirten Generica İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Alp Karaağaç satın almayla birlikte portföylerine ve pazara yeni eşdeğer ve OTC ürünleri eklemeyi hedeflediklerini söyledi.

Novartis Grup Türkiye Başkanı Altan Demirdere de, "Halen Türkiye'de mevcut dört üretim tesisimizi konsolide ediyor ve ikiye indiriyoruz. Burada amacımız verimliliğimizi artırmak. Türkiye'deki tesislerimizde toplam üretimimiz ve ihracatımız önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecek" dedi.
Açıklamada yer alan bilgiye göre, Generica İlaç akut ve kronik pazarlarda orijinal, eşdeğer ve OTC ilaçlardan oluşan ürün portföyü ile faaliyet gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)