E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGenelkurmay Başkanı'ndan flaş PKK uyarısı---

Genelkurmay Başkanı'ndan flaş PKK uyarısı

Genelkurmay Başkanı'ndan flaş PKK uyarısı
12 Eylül 2015 - 18:24 borsagundem.com

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Suriye ve Irak'taki durumdan faydalanan PKK'nın, uluslararası camiada meşruiyet kazanmaya çalıştığını söyledi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Türkiye'nin, PKK terör örgütüyle olan mücadelesine devam ettiğini, PKK terör örgütünün, bölgesel güvenliğe de bir tehdit teşkil ettiğini belirterek, "Suriye ve Irak'taki durumdan faydalanan PKK, uluslararası camianın gözünde meşruiyet kazanmaya çalışmaktadır. Ama bu esnada yaşlı, kadın, erkek ve çocukları öldürmeye, acımasız saldırılar düzenlemeye, masum insanların hayatını almaya devam etmektedir" dedi.

Son yıllarda Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından organize edilmiş en kapsamlı uluslararası askeri toplantılardan biri olan NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Konferansı'nın açılışı, Conrad Oteli'nde NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral Petr Pavel ve 28 üye ülkenin genelkurmay başkanları ve askeri temsilcilerin katılımıyla başladı.
GENEL
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, katılımcıları selamlayarak başladığı açılış konuşmasında, bu konferans vesilesiyle doğru zamanda doğru yerde bir araya geldiklerini belirtti.

Türkiye'nin, şu anda NATO'yu etkileyen üç büyük krize komşu olan tek NATO üyesi durumunda bulunduğunu ifade eden Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu krizlerden kastım, Suriye, Irak, Ukrayna krizleridir. NATO'nun güney ve doğu kanatlarında ortaya çıkan bu tehditler, sizin de bildiğiniz gibi, sadece bölgeyi değil, aynı zamanda küresel güvenlik ortamını da etkilemektedir. Bu sebepten dolayı NATO'nun ittifakın güvenlik ve emniyetini bu ortam içerisinde nasıl güvence altına alacağını tartışmanın da tam vaktidir."

'Suriye'deki çatışmalar, insani felakettir'

Suriye'deki çatışmaların, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana dünya üzerinde yaşanmış en büyük insani felaket olarak tanımlanabileceğini dile getiren Akar, şunları kaydetti:

"2011'den bu yana ikili ve çok taraflı tartışmalar, Suriye ile bağlantılı olarak dostlar ve ittifak içerisinde görüşülmekte ve tartışılmaktadır. Ama bütün bunlara rağmen, henüz bu ana kadar önleyici tedbirler uygun şekilde alınamamıştır. Ne yazık ki Suriye, artık büyük bir karmaşa içine ve çıkmaza sürüklenmiştir. Bu durum, bütün dünyayı etkileyecek neticelerle bir Suriye krizine dönüşmüştür.

Aynı zamanda görüyoruz ki yabancı terörist savaşçılar da alarm düzeyinde hepimize bir tehdit teşkil eder hale gelmiş ve gittikçe artan bir ciddiyet kazanmıştır. Özellikle DAEŞ, şimdiye kadar görülmüş en barbar terörist grup olarak hem bölgeye hem de küresel istikrara doğrudan bir tehdit oluşturmaktadır. DAEŞ'in faaliyetleri, Türkiye sınırında gerçekleşmekte ve ciddi olarak NATO'nun güvenliğini de tehdit etmektedir. Bu çerçevede ulusal çabalarımızın ötesinde Türkiye, uluslararası koalisyonla beraber, DAEŞ'e karşı mücadelesini sürdürmekte kararlıdır."

'Türkiye, Suriye'ye desteğini sürdürecektir'

Orgeneral Akar, mülteci sorunu çerçevesinde, Türkiye'nin bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Suriye ve Suriyelilere sağladığı yardımlarla desteğe devam edeceğini söyledi.

Türkiye'nin bu çerçevede, 2 milyon Suriyeli ve Iraklı'ya ev sahipliği yaptığını ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için şu ana kadar 6 milyar dolar harcadığını hatırlatan Orgeneral Akar, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu çerçevede Türkiye, PKK terör örgütüyle olan mücadelesine de devam etmektedir. PKK terör örgütü, bölgesel güvenliğe de bir tehdit teşkil etmektedir. Suriye ve Irak'taki durumdan faydalanan PKK, uluslararası camianın gözünde meşruiyet kazanmaya çalışmaktadır. Ama bu esnada yaşlı, kadın, erkek ve çocukları öldürmeye, acımasız saldırılar düzenlemeye, masum insanların hayatını almaya devam etmektedir.

Suriye ve Irak'taki kriz, komşu ülkeler için ve de koalisyonun aktif olarak mücadele yürüten üyeleri için daha kapsamlı ve karmaşık bir sorun haline dönüşmeye başlamaktadır. Eğer bizler, şu anda bu tehditlere bir cevap vermeyecek olursak, kendimizi çok daha ciddi problemlerle karşı karşıya bulabiliriz. Daha fazla göç, daha fazla mülteci, daha fazla terör saldırısı, daha fazla çatışmayla kendimizi karşı karşıya buluruz ve ülkelerimizin refah ve huzurunu bozan bir istikrarsızlıkla karşılaşırız. Diğer taraftan Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışma da ittifakımızı ve bölgeyi etkilemektedir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • UTANMAZ VATAN HAİNLERİ12 Eylül 2015 19:43

    BU ÜLKENİN SEVENLERİ BİTMEZ HEYY VATAN HAİNLERİ......SANMAYI BU ÜLKENİN SEVENLERİ OLAN BİTENİN FARKINDA DEĞİL..HEYY MEDYA YA AKLINI BAŞINA TOPLA YADA TERK ET...

  • YA SEV YADA TERK ET12 Eylül 2015 19:38

    PEKİ BU KONU BENİM GÖREVİM DIŞI AKABİNDE BU KONULARIN KOLLUK GÖREVLİLERİ AKABİNDE SORUMLULARI VAR DİYEN AKABİNDE İSTİSMAR ETMEYEN SİYASİLER YADA DEVLET GÖREVLİSİ YADA MEDYANIN ŞAN ŞÖHRET ABUDİK GUBİDİK SAÇMALARIN MUCİDİ OLANLAR VARMI...SANANE DEMESİNİ BİLDİĞİ KADAR BANENE BENİ İLGİLENDİRMEZ DİYEN MEDYANIN KUKLASI APTALLAR VARMI.

  • Marko paşa12 Eylül 2015 19:33

    Ya paşa bilmediğimiz şeylerden bahset örneğin Oslo belgesini ortaya çıkart İmralı tutanaklarini çıkart Dağlıca ya gömülen 400 kilo TNT kimse görmeden gomeni çıkart bildiğimiz şeyleri tekrar edip durma suructa 33 kişiyi kim öldürdü onu söyle paşa astsb.ları eşlerinin yanında öldürenleri söyle kozmik odadan cuvallar la belgeyi kim cikarti paşa sen onları söyle almışin eline sazi ahmet dede nin kahvede konuştuğunu söylüyorsun

  • REZİLLER12 Eylül 2015 18:52

    BU MEMLEKETİN TAŞINDAN TOPRAĞINDA SUYUNDAN VS VS GURUR DUYANLARIN BIR ÇOĞU İNSANLARINDAN NEFRET ETKESİ KADAR DOĞALIĞI YOK.ÇÜNKİ HER SAÇMALIKLARIN MUCİDLERİ DEVLET YÖNETİÇİLERİ

  • REZİLLER....12 Eylül 2015 18:49

    BU ÜLKENİN HER TÜRLÜ SİYASİ AKABINDE EKONOMİ KONULARININ GİRİŞİMÇİLERİ TAMAMEN APTALLIKLARIN TEMSİLÇİLERİ

  • TAYYIP ERDOĞAN AKABINDE SİYASİ PARTİ LİDERLER...12 Eylül 2015 18:47

    ARTIK FAZLA ZIRVALAMAYIN

  • ÇOK BİLMİŞLERİ12 Eylül 2015 18:45

    YADA BEN ŞU KONUYU BİLMEM ANLAMAM DİYEN SİYASİ YADA EKONOMİST YADA ŞAN ŞÖHRET SAHİBİ OLAN SAÇMALIKLARIN MUCİDİ GİRİŞİMÇİ VARMI

  • SAÇMALIKLARIN MEMLEKETİ TC12 Eylül 2015 18:43

    BU ÜLKEDE BİLMİYORUM DEMESİNİ BİLEN SİYASİ YADA EKONOMİST YADA ŞAN ŞÖHRET SAHİBİ ABUK SABUK GİRİŞİMLERİN MUCİDİ OLMAYAN VARMI.

  • HER AĞZI OLAN KONUŞMASIN 12 Eylül 2015 18:40

    HEEE ŞÖYLE YAVV.SİYASETÇİ SİYASETİNİ...EKONOMİST EKONOMİ KONULARINI..ASKERİ KONULARI DEVLETİN ASKERİ GÜÇLERİ VS VS.YORUMLARSA DAHA OLUMLU OLUR.BU ÜLKEDE AĞZI OLAN SİYASİ AKABİNDE ŞAN VE ŞÖHRET SAHİBİ HER KONUDA ZIRVALIYOR.....