E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGenç yatırımcılar borsaya hücum ediyor---

Genç yatırımcılar borsaya hücum ediyor

Genç yatırımcılar borsaya hücum ediyor
06 Temmuz 2020 - 14:39 borsagundem.com

Borsaların geçtiğimiz aylardaki rallisiyle beraber milyonlarca genç yatırımcı borsalara hücum etti. Uzmanlar ise yeni yatırımcılardan oldukça endişeli

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalar korona virüs pandemisiyle birlikte Mart ayında dip yaparken hükümetlerin ve merkez bankalarının teşvikleriyle Nisan ve Mayıs aylarında ralli yaptı. Birçok yeni genç yatırımcı ise bu ralliden faydalanmak için borsalara hücum etti.

Geçen hafta, ABD’nin ana endeksleri son on yılın en iyi çeyreğini geride bıraktı. Dow Jones Sanayi Endeksi %17 yükselerek 1987’den sonraki en kazançlı çeyreğini geçirirken S&P 500 endeksi yaklaşık %20 yükselerek 1998’den sonraki en kazançlı çeyreğini geçirdi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi ise yatırımcıların teknoloji hisselerini yeni güven liman görmesiyle tarihi zirvesini yineledi.

Borsaların bu üstün performansı karşısında evde sıkılan yeni yatırımcılar faiz oranlarının aşırı düşmesinin de etkisiyle borsalara yöneldi.

Komisyonsuz borsalarda işlem yapmaya yarayan Robinhood uygulamasına son dönemlerde milyonlarca yeni kullanıcı giriş yaparken benzer durum Avrupa ve Asya borsalarında da yaşandı.

Kaybedeceksiniz

Milyarder Leon Cooperman gibi kurt borsacılar ise korona virüs kaynaklı borsaların dip yaptıktan sonra toparlanmaya başlamasıyla borsalara yeni giren yatırımcıların zarar edecekleri konusunda uyardı.

Son günlerin popüler borsa uygulaması Robinhood hakkında konuşan isim, Robinhood piyasası gözyaşıyla bitecek yorumunu yaptı.

Cooperman gibi eleştirmenler, zaten Kovid-19 kaynaklı kısıtlamalar ve işsizlik rakamları nedeniyle zor günler geçiren borsaların yeni yetme yatırımcılar tarafından daha da kötüye götürüldüğünü düşünüyor. Örnek olarak iflas erteleme (Chapter 11) başvurusunda bulunmuş Hertz’in hisselerindeki ralliyi gösteren isim bu hisselerin büyük çoğunluğunun Robinhood uygulaması üzerinden alındığını söyledi.

Avrupa borsaları bir ayın zirvesine çıktı

Teknoloji devinde ralli beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)06 Temmuz 2020 19:20

    ROBİNHOOD DEMİŞ biri, ABd de oturman lazım. x sitesinden hesap açıyorsun. isteidğin hisse senedini alabiliyor ve satabiliyorsun. üstelik belirli rakama kadar paran sigorta kapsamında. sonra abd yada bazı hisse sentlerini komisyon vermeden alıp-stabiliyorsun. Güzel uygulama. ama sorun sıkıntı yaşarsan, teknık destek almakda süre zaman kaybı olabilir. yabancı dil yada yazım için birilerinden sorun anında destek alman gerekebilir. ileride bankalar, takasbank, vb. sistemler değişecek. türkiyede bankana komisyon, yatırım hesabına komisyon, alım satım emir iptalinde komisyon,  vb. derin al seans izle 100 tl 150 tl 180 tl. ROBİNHODD  böyle bedava, güvenlik ve sigorta veren, uzun yıllar paranı güvende borsada tutan firma. Aldığı paralarlar gerçekten senet alır mı? başka yerde kullanır mı? ptofesyonle uzmanları değerlendirir mi? bilemem. ama bitcoin siteleri gibi mantıkla çalışıyor. 

  • Ali ) 07 Temmuz 2020 10:29

    Ali dünyadan haberin yok. ABD banka online hesap açabiliyorsun. Oradaki online banka hesabım ile Payal gibi para aktarmı yapabiliyorsun. Rusyadada bu online sistem var. Global para alıp verebiliyorsun.  Türk destek servislerinde var. Büyük para hareketlerinde seni arıyorlar, gelirini belgelemeni istiyorlar. örnek  Payal da limit yuksek, nereden bu para? belgele diyor... Sen geliştik geliştik diyorsunda, dünyadan haberin yok : )))  ğer Merkez bankasının altınları ingilterede, yani altınalra göre para basıyorsun. ingiltere eğer alacağını alamayan bankalar birliği üyesi olrusa atıyorum battın, çamura yattın, o altınlara el koyarak alacağını alıyor. yoks paran dolaşamıyor.. ya oku beyaa oku oku oku mal mal yazıyorsuın :D

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU06 Temmuz 2020 21:16

    o kadar övme yarın bir bir abd ile bir takışırız.Trump Türk yatırımcıların paralarına el koyar.

  • Mucise Reis ;)06 Temmuz 2020 19:16

    Gerçekten benim korktuğum ürktüğüm kağıtlara, kredi çekip girenleri görüyorum. Hayatları kararacak ... çektikleri kredileri 10 yılda ödeyemeyecek işsiz gençler kısa sürede miyoner olma hevesindeler.. çok canlar yanacak

  • ZEKERİYE ZİRVETAKI06 Temmuz 2020 21:17

    Korkma ve kıskanma.gençler bilir işlerini.

  • şirket06 Temmuz 2020 19:10

    küçük şirketler kat kat arttı çok dikkat edilmeli. büyük şirketlerin en büyükleri düşünülmeli endekse güveni olan olumlu beklentisi olan. araştırmadan şirketi bilmeden yatırım yapılmamalı.ciro kar,kar marjlarına bakılmalı sektöre temettülere bakılmalı.çok profesyonel bir yönetim ve iş bu.riski bölmeli strateji oluşturulmalı.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ06 Temmuz 2020 18:10

    ne varsa gençlerde var zaten.moruklar aut.

  • HÜLYA KOBALT06 Temmuz 2020 17:25

    bırakın be hücüm etsinler.onlar olmasa bizler nasıl ekmek yiyeceğiz.onların sayesinde para katladık.bırakın keriz yatırımcılar (KY) ların sayısı daha da çoğalsın.keşke endeks 250 000 olsa da biraz daha kazanıp onlara yıksak.

  • Dd06 Temmuz 2020 16:23

    Gelsinler  gaz gibi tüylerini yoldursunlar. 

  • Hücum muş06 Temmuz 2020 15:40

    :))) hücum kim kime etti yakında anlarız

  • Kamil06 Temmuz 2020 15:17

    Robinhood nedir ya , bu kavram üzerinden yatırım nasıl yapılır

  • barış06 Temmuz 2020 14:56

    demek ki çıkış zamanı gelmiştir