E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGen, küresel oyuncu olma yolunda hızla ilerliyor---

Gen, küresel oyuncu olma yolunda hızla ilerliyor

Gen, küresel oyuncu olma yolunda hızla ilerliyor
28 Temmuz 2021 - 10:31 borsagundem.com

Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A. Ş.’nin (GEN) halka arz sürecini başlaması ile bilgilendirme toplantısında GEN Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Gülmüş basın mensupları ile bir araya geldi.

GEN’in halka arzı GENIL kodu ile, 28-29-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Halka arz süreci ile yatırımlarını artırmak ve sektördeki yerini daha da güçlendirmek istediklerini belirten GEN Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Gülmüş, basın mensupları ile bir araya geldi. Gülmüş, çevrimiçi gerçekleştirilen toplantıda, şirketin sektördeki yeri hakkında bilgiler verdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

GEN’in paylarının halka arzı için yaptığı izahname başvurusunun Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanması ile sürecin başladığını aktaran Gülmüş, şirket olarak çok heyecanlı olduklarını ve beklentilerinin yüksek olduğunu belirterek konuşmasına başladı.

“NADİR HASTALIKLARDA AKLA İLK GELEN FİRMAYIZ”

GEN olarak, nadir hastalığa sahip kişilere yeni tedavi seçenekleri sunmaya çalıştıklarını belirten Abidin Gülmüş, 1999 yılında ilk ilaç ruhsatını almalarıyla beraber kendilerine cesur ve yenilikçi bir yol haritası çizdiklerini aktardı. “Bugün geldiğimiz noktada eğer uluslararası bir biyoteknoloji firması Türkiye pazarına girmek istiyorsa mutlaka yolu GEN’den geçiyor. Nadir hastalıkların tedavisi denilince akla ilk gelen firma olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuşan Gülmüş, şu an itibariyle 20 partnerle, Türkiye, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan ve Özbekistan gibi birçok ülkede çalışmalarına ve yatırımlarına devam ettiklerini belirtti.

“GELİRİN BÜYÜK BİR KISMI KÜRESEL OYUNCU OLMAK İÇİN KULLANILACAK”

Gülmüş, 23 yılı kapsayan deneyimleri, yatırımları, AR-GE çalışmaları ve uluslararası ortaklıkları ile ilaç sektöründe sağlam adımlar attıklarını belirterek bu adımları hızlandırmayı hedeflediklerini aktardı. “En büyük hedefimiz, 3 yıllık süreç içerisinde ürettiğimiz ürünlerin yüzde 70’ini ihraç edebilir bir konuma gelmek” şeklinde konuşan Gülmüş, halka arzdan elde edilen gelirin büyük bir kısmını küresel bir oyuncu olmak için harcayacaklarını aktardı.

“TÜRKİYE’DE YAPILAN BİR ÜRÜNÜ DÜNYANIN KULLANIMINA SUNMAK İSTİYORUZ”

FDA (Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi) ve EMA’dan (Avrupa İlaç Ajansı) onay beklediklerini de sözlerine ekleyen Gülmüş, “Türkiye’de henüz yapılmayanı yapmak; ön klinik çalışmalardan başlayarak FAZ 1-2-3 çalışmalarının Türkiye’de yapıldığı bir ürünü tüm dünyanın kullanımına sunduğumuzu göstermek istiyoruz. Şimdiye kadarki birikimlerimiz, uzman kadromuz ve halka arz ile genişleyecek olan yatırımlarımız sayesinde bunu yapabileceğimizi biliyoruz. Bizim tek hedefimiz büyümek” şeklinde konuştu.

“ÖZKAYNAKLARI GÜÇLÜ BİR ŞİRKETİZ”

Halka arz ile ilgili de bilgiler veren Gülmüş, GEN’in 1 TL nominal değerli payının halka arz fiyatının 10,75 TL olarak belirlendiğini aktardı. Gülmüş, “28-29-30 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan halka arzda Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar için oransal dağıtım yöntemi uygulanacak” şeklinde konuştu.

“Oldukça sağlıklı bir finansal yapıya sahip ve özkaynakları güçlü bir şirketiz” bilgisini veren Gülmüş, Türkiye'nin en hızlı büyüyen ilaç firmalardan biri olarak GEN’in bu yoldan vazgeçmeden devam etmek için halka arz ile yeni ortaklar kazanmak istediklerini sözlerine ekledi. Gülmüş, halka arz sonrası gelirin önemli bir bölümünü şirket içinde değerlendirerek, özellikle küresel alandaki varlıklarını genişletmek istediklerini belirtti.

GEN, TÜRKİYE’Yİ İLAÇ SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİNE DAVET EDİYOR

23 yıldır Türk ilaç sektöründeki karşılanmamış sağlık ihtiyaçlarına, nadir hastalıklara ve özel tedavi alanlarına yönelik yenilikçi ürün ve çözümleriyle öne çıkan GEN, hem yerli üretime katkı sağlıyor hem de stratejik ortaklıkları ile globaldeki alanını güçlendiriyor. Halka arz sürecinde edineceği yeni ortaklarla sektördeki gücünü katlamayı hedefleyen GEN, Türkiye’yi ilaç sektörünün geleceğine davet ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali 29 Temmuz 2021 19:54

    Kimse size zorla hisse vermez... Sıkıntı yapmayın.. Sağlık sektörü her daim iş yapar...trilaç 10.. Dan 70 gitdi

  • mali28 Temmuz 2021 19:31

    Ayen mi bu mu sağlam!

  • kamileoynakbaş28 Temmuz 2021 16:39

    abi adamcaz sırf sağlık .suratından maşallah sağlık fışkırıyo.nasıl bi beslenme acaba .nasıl bir vitaminlenme bu ..halka açılanlara dikat .bundan 4 sene kadar önce de sağlıkta bi numara ayaklarına mpark da halka açıldı 50 ama dedi hisse fiyatı 25 e vercem dedi .sakallı ..verdide 25 e.yanında hediyesi katrilyonlarca borç varmış meğer. .hisse 4 sene sonra ucuşta tabi aşşaaaa .şu an 22 lerde sürünüyo ..iiki 50 ama 25 demiş sakallı ...iyi para vurdu ..hastane katrilyonlarca borç sanırsın mars ta hastane açmış .alt tarafı bi hastane ..vay beeee ona dönmesin 

  • kokio bokio28 Temmuz 2021 16:10

    uhauahuhauhau piyasada yatırımcı bırakmadı akp parti rejimi .her gelen darmadaan ediyo hauhuhau ..

  • vatandaş 28 Temmuz 2021 14:13

    sadece eleştriyorsunuz siz niye bir icat yapmadınız ,adam ben yapamıyorum ama yabancıya yanaşıp birşeyler öğrenmeye çalışacağım diyor en azından senden daha samimi elini taşın altına bira olsun koymuş sende lak lak ötüyon 

  • kahveci 28 Temmuz 2021 13:27

    HE CANIM HE ARPAYI BULUR BORCUNUZU KAPATIRSINIZ SALAK BULURSANIZ ALICI

  • emmi28 Temmuz 2021 11:27

    Şİrketin tek sıkıntısı çok yüklü bir vergi borcu var ve hala mahkemeleri devam ediyor! Oradaki rakamları görünce !!!!

  • Kürşad28 Temmuz 2021 10:49

    “Bugün geldiğimiz noktada eğer uluslararası bir biyoteknoloji firması Türkiye pazarına girmek istiyorsa mutlaka yolu GEN’den geçiyor. " DİYOR BU PEK MUHTEREM, YANİ ASLINDA " BİZ FASONCUYUZ, BİŞEY İCAT ETTİĞİMİZ YOK, YABANCI FİRMALARIN YERLİ AYAĞIYIZ " diyor, aslında yerli üretimin, icadın, gelişmenin önündeki en büyük engel bu gibi firmalar ve zihniyetlerdir.