E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGen İlaç, Moderna ile anlaştı---

Gen İlaç, Moderna ile anlaştı

Gen İlaç, Moderna ile anlaştı
16 Mayıs 2022 - 16:20 borsagundem.com

Türkiye'de sağlık sektöründe faaliyet gösteren Gen İlaç, Moderna ile "yerel temsilci ve hizmet anlaşması" imzalandığını açıkladı.

BORSAGUNDEM.COM

1998 yılında Ankara'da faaliyete geçen Gen İlaç (#GENIL), Türkiye’de bioteknolojik yenilikçi ilaçların satış ve geliştirilmesinde faaliyet gösteren en önemli oyunculardan biri.

Başta nadir görülen hastalıkların tedavisinde ve bu hastalıklara bağlı olarak gelişen fonksiyon bozukluklarının giderilmesinde kullanılan ilaçların yurtdışından tedariki olmak üzere kendi tesislerinde ürettiği eşdeğer (jenerik) ilaçların Türkiye ve yurtdışında satışını yapan şirket, Moderna Switzerland GMBH ile "yerel temsilci ve hizmet anlaşması" imzalandığını açıkladı.

Şirketin KAP'a yaptığı duyuru şu şekilde:

"GEN İLAÇ VE SAĞLIK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ("GEN"),  Aeschenvorstadt 48, 4051 Basel, İsviçre'de yerleşik MODERNA SWITZERLAND GMBH ("MODERNA") ile, MODERNA tarafından geliştirilen, SARS-CoV-2 virüsünün ön füzyonla stabilize edilmiş spike (S) proteininin tamamını kodlayan benzersiz bir lipid nanoparçacık (LNP) içine kapsüllenmiş mRNA temelli aşı olan mRNA-1273 ürünü için, ("Aşı") 13 Mayıs 2022 tarihinde "YEREL TEMSİLCİ VE HİZMET ANLAŞMASI" imzalamıştır.

YEREL TEMSİLCİ VE HİZMET ANLAŞMASI gereğince GEN, MODERNA'nın Türkiye'de münhasır hizmet sağlayıcısı ve temsilcisi olacak ve MODERNA'ya Aşının Türkiye'de olası tedariki için iş olanakları sağlamak konusunda yardım edecektir."

Geçtiğimiz sene halka arz olan Gen İlaç'ta, 2022-2023 dönemi şirket için büyük dönüşüm yılları olarak öngörülüyor. 

Gen İlaç’ta büyük dönüşüm hazırlığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 57,50
En Yüksek: 58,45
En Düşük: 57,30
Değişim 0,26 %
FK: 37,95
PD / DD: 3,57
İşlem Hacmi 45.449.792
Toplam Adet: 786.115
Ağırlıklı Ort.: 57,96
ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)