E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGemlik'in borusu Pensilvanya'da döşenecek---

Gemlik'in borusu Pensilvanya'da döşenecek

Gemlik'in borusu Pensilvanya'da döşenecek
21 Mart 2015 - 03:29 borsagundem.com

Borusan Mannesmann, ABD'de güçlü rakiplerini geride bırakarak 152 milyon dolarlık doğalgaz boru hattı ihalesini aldı. Borular Gemlik'te üretilecek

Daha önce ABD’nin Teksas eyaletinde inşa edilecek olan 130 milyon dolarlık gaz boru hattı projesini alan Borusan Mannesmann, ABD’de de Amerikan ve Alman şirketlerini geride bırakarak bu kez de 321 kilometrelik, 152 milyon dolarlık yeni bir doğalgaz boru hattı projesini kazandı.

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde inşa edilecek doğal gaz boru hattından geçecek gaz, 7 milyon evin ihtiyacını karşılayacak.

Toplam proje uzunluğu 321 km olan proje, tonajı bakımından bugüne kadar Borusan Mannesmann’ın ABD’den aldığı en büyük proje olacak. Çapları 76,2 cm ve 106,7 cm olan borular, Borusan Mannesmann’ın gemlik’teki Spiral Kaynaklı Boru üretim tesislerinde üretilecek.

Sevkiyat 2016’da bitecek

Gemlik’teki fabrika ziyareti sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Borusan Mannesmann İcra Kurulu Başkanı Semih Özmen, Amerikalı ve Alman rakiplerini geride bırakarak ihaleyi kazanmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Proje için teknolojisi dünyada gelişmiş 5 fabrikadan biri olan Gemlik’teki Borusan fabrikası çift kademeli kaynak teknolojisi ile üretim yapacak. Üretimine 2015’in son çeyreğinde başlanacak olan borular Borusan Gemlik Limanı’ndan gemiye yüklenerek doğrudan ABD’nin Philadelphia limanına sevk edilecek oradan da kara yoluyla Pensilvanya’ya taşınacak. Projenin tüm sevkiyatlarının 2016 yılının Ağustos ayında tamamlanması bekleniyor.

Bir diğer ihale Teksas’ta...

Semih Özmen şunları da söyledi:
“Bu başarılar Borusan Mannesmann çalışanları olarak hepimize gururlandırıyor. 2007 ‘de Elba Express projesi ile bu pazara giriş yaptık. O dönemden beri kazandığımız ihalelerle bu pazardaki başarımızı sürdürüyoruz. Yüksek bedelli bir ihale daha aldık. Aldığımız bu yeni proje son 6 ay içinde ihalesini kazandığımız TANAP projesi ile Teksas, ABD’deki doğal gaz boru hattı projesinin ardından üst üste imza attığımız üçüncü uluslararası proje olacak.”

‘Petrol fiyatları iki yıl etkilemez’

Borusan Mannesmann İcra Kurulu Üyesi Zafer Atabey, petrol fiyatlarının düşmesinin henüz sektörü etkilemediğini belirterek şöyle konuştu:
“Dünyada petrol fiyatlarında yaşanan düşüş boru hattı taleplerine henüz yansımadı. Bunun etkisini iki yıldan önce görmeyiz. Ancak petrol fiyatları iki yıl sonra da çok dipte olursa o zaman etkiler.” En yüksek kapasiteyle üretim yaptıkları için birim maliyetlerinin düşük olduğunu ifade eden Atabey, “bu nedenle tercih ediliyoruz” dedi.

‘Fırsatlar için yatırım yapıyoruz’

Türkiye’nin enerji koridoru üzerinde olmasının faaliyet gösterdikleri sektör için fırsatlar yarattığını ifade eden Borusan Mannesmann İcra Kurulu Başkanı Semih Özmen,”Türkiye pazarı için kapasitemiz yeterli. Ayrıca ABD, Afrika ve Avrupa pazarları için de fırsat olduğu için yatırım yaptık. ABD’de Almanya’da Yunanistan’da da üreticiler var. Onlarla eşit seviyede teknoloji, bilgi ve kapasiteye sahibiz. Müşteriye yakınlık açısından Amerika’da ofis açtık” dedi.
ABD’de Borusan’ın fabrikasının adını iki üç yılda duyurduklarını söyleyen Özmen, şöyle konuştu:
“Fabrikalarımıza enerji şirketleri geliyor. Fiyatlarımız ve kalitemiz ilgilerini çektiği için sipariş talepleri yağıyor. Ayrıca tercih edilmemizdeki önemli faktörlerden biri de müşterilerimizin satış öncesi ve sonrasında karşılaştıkları sorunlarını çözmemizdir.” (Milliyet / Kadife Şahin)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)