E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGelişmekte olan ülke paralarında balayı sona erdi---

Gelişmekte olan ülke paralarında balayı sona erdi

Gelişmekte olan ülke paralarında balayı sona erdi
18 Mayıs 2016 - 17:05 borsagundem.com

Citi, bugün yayınladığı CEEMEA ekonomi ve strateji günlük bülteninde, gelişmekte olan ülke para birimlerinde giderek daha fazla olumsuz görüşe sahip konuma gelindiğini söyledi

Citi bugün yayınladığı Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) ekonomi ve strateji günlük bülteninde, gelişmekte olan ülke para birimlerinde giderek daha fazla olumsuz görüşlere sahip olduklarını söyledi.

Citi analistleri, Fed'in daha şahin bir konuma geçeceğine ilişkin WSJ'da yayınlanan makalelerin yanı sıra dün bölgesel Fed Başkanları Williams, Lockhart ve Kaplan'ın açıklamalarında Haziran/Temmuz'da faiz artırımı olasılığını gündeme taşımalarının gelişmekte olan piyasalar için olumsuz olduğunu ifade etti. Raporda, Citi'nin kurumsal beklentisinin Eylül'de bir faiz artırımına gidileceği yönünde olduğu da belirtildi.

Citi, model portföyünde kısa TL pozisyonunu yüzde 0.2 artırarak yüzde -0.5'e çektiğini açıkladı.

Raporun Türkiye'ye ilişkin kısmında, Türk Lirası için "ayı" görüşün korunduğu belirtilirken, piyasaların son dönemdeki siyasi risklere ilişkin haberlere tepki vermeye devam etmesi sebebiyle TL'nin baskı altında kalmaya devam edeceğine inanıldığı ifade edildi.

Citi analistleri, Türkiye'de önümüzdeki aylaArda makro resmin giderek daha fazla kötüleşmeye başlayacağını söylerken, hükümet yetkilileri tarafından merkez bankasına yapılan faiz indirimi çağrılarının ateşi körüklediğini ifade etti. Citi raporunda, dolar/TL kurunda dolar lehine uzun pozisyon tavsiyesinin korunduğu ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)