E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişmekte olan ülke borsalarında satışlar ticaret endişeleriyle derinleşti---

Gelişmekte olan ülke borsalarında satışlar ticaret endişeleriyle derinleşti

Gelişmekte olan ülke borsalarında satışlar ticaret endişeleriyle derinleşti
09 Mayıs 2019 - 15:49 borsagundem.com

Gelişen ülke borsaları 2018 Şubat ayından beri en kötü haftalık performansa ilerliyor

Gelişmekte olan ülkelerin hisse senedi piyasaları ABD'nin Çin'e gümrük vergisi oranını yükseltmesi ve riskli varlıklara azalan taleple Şubat 2018'den beri en büyük haftalık düşüşe doğru yöneldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi % 1.8 düşerek 100 günlük hareketli ortalamasının altına indi. Çin Borsası % 1'in üzerinde düşerek Ekim ayından beri en kötü haftasına ilerledi.

Dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticaret geriliminin gelişen piyasa hisse senetlerinde Nisan ortasında başlayan düşüşü derinleştirebileceği belirtiliyor.

Frankfurt merkezli Commerzbank analistleri yolladıkları notta ticaret anlaşmasının masadan kalkmaya yakın olduğunu belirterek "Yeni vergiler müzakereleri zorlaştıracak, bir anlaşma ihtimali ise şüpheli" yorumunu yaptı.

PARA BİRİMLERİ DE DÜŞÜŞTE

MSCI EM Para birimleri endeksi % 0.5 düştü. 24 büyük para biriminden biri hariç hepsi düştü.

Güney Kore wonu azalan risk algısıyla % 0.8 değer kaybıyla düşüşe öncülük etti. Endonezya rupisi, Hint rupisi, peso da düştü. Çin yuanı Ocak'tan beri en düşük seviyeye geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)