E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişmekte olan piyasalarda risk var---

Gelişmekte olan piyasalarda risk var

Gelişmekte olan piyasalarda risk var
08 Ekim 2015 - 07:46 borsagundem.com

IMF yöneticisi Jose Vinals, Gelişmekte olan piyasalarda kargaşanın acele varlık satışlarını tetiklemesi riskinin olduğunu söyledi

IMF, global finansal sisteme yönelik riskleri değerlendirdiği yarıyıl raporunda, yıllardır devam eden ucuz borçlanmanın sona yaklaşmasıyla global piyasalarda daha fazla kargaşa yaşanabileceği uyarısında bulundu. IMF, özellikle gelişmekte olan piyasalarda yaşanacak kargaşanın acele varlık satışlarını tetiklemesi riski bulunduğunu vurguladı.
IMF yöneticisi Jose Vinals yaptığı değerlendirmede, "Yanlış politika adımları veya negatif şoklar, er ya da geç ekonomik toparlanmayı durduracak uzun süreli global piyasa kargaşasına yol açabilir. Son aylarda tahvil, hisse senedi ve döviz piyasalarında yaşanan satışlar sadece yaklaşan türbülansın bir testi olabilir. Riskli varlıkların daha normal fiyatlamasına düzensiz şekilde geri dönülmesi acele satışların bir kısır döngüsüne, daha fazla oynaklığa neden olabilir" ifadelerine yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)