E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen ülkeler fonları Biden zaferiyle kazanacak---

Gelişen ülkeler fonları Biden zaferiyle kazanacak

Gelişen ülkeler fonları Biden zaferiyle kazanacak
29 Ekim 2020 - 13:52 borsagundem.com

Goldman Sachs gelişen ülkeler fonlarının ABD seçimlerinde Biden’ın zaferiyle yükselişe geçeceğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Gelecek hafta gerçekleşecek olan ABD başkanlık seçimlerinde Joe Biden’ın başkanlığı kazanması ve mecliste demokrat çoğunluğunun sağlanmasıyla ortaya çıkacak olan ‘mavi dalga’ Goldman Sachs’a göre, gelişmekte olan ülkelerin fonları için oldukça iyi sonuçlar verecek. Joe Biden’ın zaferinden en çok Latin Amerika ve Meksika’nın fayda görmesi bekleniyor.

Gelişmekte olan ülkeler ekonomisti Ian Tomb, 27 Ekim tarihli notunda, gelişmekte olan ülkelerin piyasalarının, ABD’de şirketler demokrat politikalarından fayda görürken iyi performans gösterdiği tezini öne sürdü. Bu politikalar arasında alt yapı yatırımları ve yenilenebilir enerji öne çıkıyor.

Bu durumun aksine, ABD’nin cumhuriyetçi politikalarından fayda gören şirketleri iyi performans gösterdiğinde, bu genellikle gelişmekte olan ülkelerin borsalarında bir satış dalgasına neden oluyor. Cumhuriyetçi politikalardan fayda gören alanlar, Goldman’a göre, petrol ve yakıt hisseleri, savunma sektörü ve eğitim sektörü.

Tomb, Asya’da Japonya haricinde kalan ülkelerin hisselerini seçti ve mecliste demokrat çoğunluğuyla birlikte gerçekleşecek bir Biden zaferinden fayda görebileceklerini söyledi. Bu piyasalar Kore, Şili ve Meksika olarak öne çıktı.

Tomb aynı zamanda İsrail’in para birimi, şekelin de ABD seçimlerinin sonucunda öne çıkacağını söyledi. Bir mavi dalga “şekelin düşebileceği yönündeki beklentileri güçlendirecek. Bunun temelinde demokrat politika beklentilerinin ölçütlerinin son dönemdeki korelasyonları var” dedi.

Financial News’in haberine göre Joe Biden’ın zaferi aynı zamanda ABD’nin büyümesine destek olabilir. Bunun sonucunda Latin Amerika’da hisse ve kredi piyasaları büyüyebilir. Özellikle, diğer tüm gelişmekte olan ülkeler arasında ABD’yle en güçlü ticaret bağları olan Meksika, “daha güçlü bir ABD büyümesinden fayda görenler arasında olacak.”

Tomb, “Trump döneminde piyasaların cumhuriyetçi ve demokrat politikalarına yönelik algıları değiştiği için, bir mavi dalga parasal politikalarda ve ticaret politikasında itici güçle ilişkilendirilebilir. Ancak kurumlar vergisi reformu da risk algısını yükselterek engelleyici bir güç olarak ortaya çıkabilir” dedi. Açıklamasının devamında “sonuçlarımıza göre, gelişmekte olan ülkelerin fonları demokratların zaferinden fayda görecek.”

ABD seçimleri borsaları sarsacak

 

Küresel piyasalarda satışlar sürüyor

 

ABD'de seçimin kaderini hangi eyaletler belirleyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)