E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'Gelişen ülke tahvilleri cazip'---

'Gelişen ülke tahvilleri cazip'

'Gelişen ülke tahvilleri cazip'
12 Temmuz 2013 - 08:08 borsagundem.com

Goldman Sachs Portföy Eşbaşkanı Swell, gelişen ülke tahvillerinin çok fazla fırsat sunduğunu açıkladı

Goldman Sachs Asset Management´in 2008’den bu yana en büyük çöküşü yaşayan gelişmekte olan ülke tahvillerinden alım yaptığı ortaya çıktı.
Goldman Sachs Asset Management küresel tahvil portföyü eş başkanı Michael Swell, gelişen piyasalarda tahvil satışının çok fazla olduğunu ve yatırımcılar için buralarda "çok fazla fırsat" olduğunu söyledi.
Swell, kendisinin de elinde tuttuğu Brezilya´nın kısa vadeli yerel para birimi üzerinden çıkartılan tahvillerle, Meksika´nın 30-yıllık tahvilleri miktarının arttırdığını kaydederek, "bu ikisi şu anda en iyileri arasında" dedi.
Swell, kısa vadeli Brezilya tahvilleri getirilerinin, Brezilya merkez bankası´nın enflasyon kaygısıyla yaptığı faiz artırımlarını fiyatladığını, Meksika´nın uzun vadeli tahvillerinin ise yüzde 7 getirisi olduğunu, enflasyonun ise yüzde 5 de seyrettiğini ve önümüzdeki aylarda düşeceğini kaydetti.
Fed´in varlık alım programını yavaşlatacağı kaygısıyla başlayan gelişen ülkelerde tahvil satışının "aşırı" olduğunu belirten Swell, bu ülkelerin büyüme beklentilerinde çok fazla bir değişim olmadığını söyledi.
Goldman yöneticisi, şirketin uzun vadeli ABD Hazine tahvilleri stokunu Mayıs ayından beri azalttığını ve önümüzdeki aylarda bu piyasada pozisyonunu azaltmayı planladığını belirtti.
Fed´in sonbaharda tahvil alımlarını azaltacağını savunan Swell´e göre 10-yıllık ABD tahvilinin Fed alım yapmazsa yüzde 3.5 ile 4 arasında olmalı. Dün ABD 10-yıllık tahvili yüzde 2.59’dan işlem görüyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)