E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGelişen ülke paraları won ve yuan öncülüğünde düştü---

Gelişen ülke paraları won ve yuan öncülüğünde düştü

Gelişen ülke paraları won ve yuan öncülüğünde düştü
13 Mayıs 2019 - 14:23 borsagundem.com

Gelişen ülke para birimleri yeni haftaya düşüşle başladı

Asya'da gelişen ülke para birimleri ticaret savaşı endişeleriyle düştü. Çin yuanı ve Kore wonu düşüşe öncülük etti. 

Bloomberg Dolar Spot Endeksi % 0.3 artışla 1,201.41 puan olurken MSCI AC Asya Pasifik Endeksi %0.7 düşerek 155.94'e geriledi. 

Çin'de offshore yuan dolar karşısında 6.9 ile yılın en düşük seviyesine geriledi. Yuan bugün çoğu benzer para birimine karşı da yaklaşık 3 ayın en düşük seviyesine indi. ABD ile ticaret müzakerelerinde sonuç alınamaması düşüşte etkili oldu. 

Güney Kore wonu % 0.8 ile düşüşünü sürdürdü. Hint rupisi ve Endonezya rupisi % 0.7'şer oranda düşerken Tayland bahtı 4 günde ilk kez düştü. Malezya ringiti 10. günde de düşüşünü sürdürdü. Tayvan doları, dolar karşısında 31 seviyesine geriledi, bu 31 Ekim'den beri en düşük seviye olarak kayda geçti. 

Tokyo'daki Fujitomi Co.'da Analist olan Tetsuya Yamaguchi ticaret anlaşmasına dair beklentilerin azaldığını, bunun da risk algısında etkili olduğunu belirtti. Uzman, ticaret geriliminin piyasaların ana odak noktası olmaya devam edeceğini bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)