E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGelişen ülke paraları tarife etkisiyle düştü---

Gelişen ülke paraları tarife etkisiyle düştü

Gelişen ülke paraları tarife etkisiyle düştü
11 Temmuz 2018 - 09:11 borsagundem.com

Gelişen ülke paraları ABD'nin Çin'e yönelik 200 milyar dolarlık yeni vergi tarifesi listesini yayımlamasıyla düştü

Asya para birimleri, ABD'nin yeni vergi tarifesi uygulanacak Çin ürünlerini açıklamasının ardından Çin Yuanı öncülüğünde düşerken tahvillerin çoğu yükseldi.

Singapur'da Nomura'da stratejist Dushyant Padmanabhan, "ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşında ABD'nin son hamlesi ve zamanlaması piysalara bir miktar sürpriz yapmış gibi görünüyor" açıklamasını yaptı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.2 yükselirken ABD 10 yıllık tahvil faizi 1 baz puan düşerek yüzde 2.84 seviyesinde. MSCI EM Asya Endeksi düşerken, Çin ve Hong Kong hisseleri düşüşte öncü oldular. Offshore Yuan, ticaret savaşlarının yeniden alevlenmesi ile kayıplarını genişletti.

Çin Merkez Bankası (PBOC), günlük yuan fiksingini yüzde 0.04 azalttı. ABD Doları/Hindistan Rupisi paritesinde 1 ay vadeli uzlaşmalı kontratlar yüzde 0.2 yükseldi. Avustralya ve Yeni Zelanda Doları, G10 ülke para birimlerindeki kayıplara öncülük ettiler.

Endonezya, Salı günü 8 trilyon rupiah (556 milyon dolar) değerinde islami tahvil sattı. Tayland Bahtı, yabancı fonların Salı günü, 7 gün üst üste tahvil satışlarının ardından ikinci günde de düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)