E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGelişen ülke paralar seçim öncesi sakin seyretti---

Gelişen ülke paralar seçim öncesi sakin seyretti

Gelişen ülke paralar seçim öncesi sakin seyretti
06 Kasım 2018 - 12:31 borsagundem.com

Asya para birimleri ABD seçimleri öncesi sakin seyretti, rupi ise sert yükseldi

Endonezya rupisi yabancı fonların girişiyle 2 yıldan fazla sürenin en yüksek seviyesine çıktı. Diğer ülke para birimleri ise dar bantta hareket etti.

Avustralya'daki Rakuten Securities'ten Nick Twidale, rupinin en çok darbe yiyen para birimlerinden biri olduğunu, bu nedenle toparlanmanın şarşıtıcı olmadığını söyledi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyrederken 10 yıllık ABD tahvil faizi de %3.20'de seyretti. Dolar/Peso paritesi %0.5 düştü, dolar/won %0.02 ile yatay seyretti.

Endonezya'da 10 yıllık tahvil faizi 1 ayın en düşük seivyesine inerken MSCI EM Asya endeksi dünkü %1.3'lük düşüş sonrası yükseldi.

Hint rupisi yükselişini sonlandırdı. Singapur ve Malezya piyasaları ise tatil nedeniyle kapalıydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa06 Kasım 2018 12:45

    Sayın Cumhurbaşkanım,yüzde 7,5-9 dolar borç faiziyle nasıl kalkınacağız ,bu borçları nasıl ödeyeceğiz?Gerçekten ben çok üzülüyorum.Tasarrufa gidilmediğini de üzüntüyle görüyorum.

  • kerim06 Kasım 2018 19:03

    Dovizi de damafi da serbest birakin bildiklerini yapsinlar.Sayin Berat bey geldiginden beri Turkiyemizin cari acik sorununu halletti neredeyse sifirladi..maasallah..