E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen ülke fonlarında para girişi yaşandı---

Gelişen ülke fonlarında para girişi yaşandı

Gelişen ülke fonlarında para girişi yaşandı
04 Nisan 2014 - 14:55 borsagundem.com

Gelişmekte olan ülke fonlarından birinci çeyrekte 50 milyar dolar çıkış yaşanmasına rağmen girişler hızlandı

Gelişmekte olan ülke tahvil ve hisse senedi piyasalarındaki fonlardan yılın ilk çeyreğinde 50 milyar doları aşan çıkış olduktan sonra, ilk defa bu hafta giriş kaydedildi. EPFR Global tarafından izlenen gelişmekte olan ülke hisse senedi fonlarına ise 22 haftadır ilk defa net giriş gerçekleşti. Toplam 23 trilyon dolar varlığı olan fonu izleyen Boston ABD merkezli EPFR Global tarafından yayımlanan ilk çeyrek verilerinegöre, gelişmekte olan tüm ülkelerdeki hisse senedi fonlarından toplam 41 milyar dolar çıkış oldu. Toplam çıkış miktarı 2013'teise 26,7 milyar dolar düzeyindeydi. Küresel Gelişen Piyasalar (Global Emerging Markets - GEM) cinsi hisse senedi fonlarından ilk çeyrekte 20 milyar doların üzerinde çıkış gerçekleştiğini belirten EPFR Global, artık çıkışlarda "durulma belirtileri" görüldüğüne dikkat çekti.

GİRİŞLERİN ÇOĞU BRIC ÜLKELERİNDE

GEM cinsi hisse senedi fonlarına 2 Nisan'da sona eren haftada 2,5 milyar dolar giriş olurken, girişlerin yüzde 95'i borsada işlem gören fonlara (ETF) yöneldi. Girişlerin çoğunluğu BRIC ülkeleri olarak anılan Çin, Hindistan, Rusya ve Brezilya'ya oldu. Gelişmekte olan ülke sabit getirili menkul kıymet fonlarına ise 2 Nisan'da sona eren haftada 1 milyar doların üzerinde giriş gerçekleşti. Yılın başından bu yana geçen 13 haftanın 12'sinde çıkış kaydeden bu fonlardan ilk üç ayda toplam 17,2 milyar dolarçıkış görüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)