E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen ülke borsaları düşmeye devam ediyor---

Gelişen ülke borsaları düşmeye devam ediyor

Gelişen ülke borsaları düşmeye devam ediyor
06 Mayıs 2016 - 11:20 borsagundem.com

Gelişen ülke borsaları kritik ABD istihdam verisi öncesi düştü

Borsalar Aralık ayından beri en uzun süreli düşüş sürecinde. Bu düşüşte ABD tarım dışı istihdam verisinin Fed'in yakın zamanda faiz artırımını destekleyeceği beklentileri etkili oluyor. Fed fon vadelilerine göre Fed'in gelecek ay faiz artırma ihtimali %10, yıl sonuna kadar faiz artış beklentisi ise %49.

Bazı Fed üyelerinin Haziran'da artış sinyali vermesiyle dolar yükselirken gelişen ülke paralarından oluşan endeks Ocak'tan beri en kötü haftasına ilerledi. Bu hafta Güney Afrika randı ve Türk Lirası en az %4.7 değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.6 düştü, endekste bu haftaki kayıp %4.3'e ulaştı. Bu, 8 Ocaktan beri en büyük kayıp oldu. Endeksteki 10 grup da düştü.

Hong Kong'ta Hang Seng China Enterprises Endeksi %1.3, Çin'de Şanghay Borsası %1.7, Filipin borsası %0.5 düşerek 2 ayın dibine indi.

Piyasaların gözü ABD tarım dışı istihdam verisinde

MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi %0.3 değer kaybetti, endekste böylece haftalık kayıp %1.6 oldu. Bu 8 Ocaktan beri en büyük düşüş.

Türk Lirası da bu hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mayıs'ta gerçekleştirilecek olağanüstü kongrede Genel Başkanlık için aday olmayacağını açıklamasıyla %4.7 değer kaybetti. Rand ise bu hafta %5.1 düştü.

Tarım Dışı İstihdam ve ABD Ekonomisindeki Yeri

BloombergHT

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)