E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasaların zorlu dönemi başladı---

Gelişen piyasaların zorlu dönemi başladı

Gelişen piyasaların zorlu dönemi başladı
14 Ekim 2014 - 11:08 borsagundem.com

Gelişen piyasalar zayıf büyüme dönemine hızlı giriş yaptı

Çin´de azalan dinamik, doğu Avrupa´daki zayıf performans ve Latin Amerika´da yavaşlama sebebiyle gelişen piyasalar finansal krizden sonrası en zayıf döneme girdi.

Capital Economics´in 19 büyük gelişen piyasadan derlediği veriler, Ağustos’ta sanayi üretimi ve tüketici harcamalarının ikinci çeyrekte 2009´dan bu yana en düşük seviyeye geldi. Ağustos ayında ihracat büyümesi de düştü.

Bu trendler, yavaşlayan büyümenin dünyanın en dinamik ekonomilerinde kalıcı hale geldiğini gösterdi. Capital Economics gelişen piyasalar baş ekonomisti Neil Shearing, "Bu, yeni normal. 10 yılın geri kalanı böyle olacak. İşler daha iyiye gitmeyecek." dedi.

UBS danışmanı George Magnus, "Gelişen piyasalarda büyümede 2006-2012 arasında görülen olağandışı hızlanma sona erdi" dedi ve IMF´in gelişen piyasalar için 2011 sonundan itibaren büyüme tahminlerini indirdiğinin altını çizdi.

Capital Economics´in gelişen piyasa GSYH büyümesine dair tahminler yapan modeline göre Temmuz´da ortalama büyüme yüzde 4.3 oldu, Haziran´da u oran yüzde 4.5 idi. Ağustos için öncü rakamlar daha fazla yavaşlama gösteriyor.

Shearing, "Ağustos, gelişen piyasalarda büyüme için Ekim 2009´dan bu yana en zayıf ay olacak." dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)