E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalarda risk algısı artıyor---

Gelişen piyasalarda risk algısı artıyor

Gelişen piyasalarda risk algısı artıyor
17 Aralık 2014 - 14:48 borsagundem.com

Gelişen piyasalar petrol ve Rusya endişesiyle sarsıntı yaşıyor

Gelişen piyasalarda işler karışıyor.

Rusya, Nijerya ve Venezüella gibi petrol ihraç eden ülkelerin tahvilleri ve para birimleri darbe alıyor ancak yatırımcıları asıl endişelendiren şey sorunların Türkiye ve Hindistan gibi petrol ithal eden ve düşük petrol fiyatlarından yararlanabilecek ülkelere sıçraması.

Schroders gelişen piyasalar birimi başkanı James Barrineau, "Gelişen piyasalarda algı emtia fiyatlarına paralel olarak kötüleşti. Şimdi mevsimsel likidite azlığı ile birlikte büyük hareketler oluyor. Kimsenin yılın son iki haftasında bunların önüne geçme isteyeceğini düşünmüyorum." dedi.

Citigroup gelişen piyasa direktörü Elbek Muslimov, "Yayılma işaretleri var. Petrolün 75 doların altına inmesi dönüm noktası oldu, piyasa agresif biçimde riskten kaçınıyor." dedi. Muslimov, petrol fiyatları istikrar kazanana kadar gelişen piyasa varlıklarında baskının süreceğine inanıyor.

GAM gelişen piyasa tahvil yatırımcısı Paul McNamara, "Klasik bir portföy yayılması. Hindistan rupisi ve Endonezya rupiahı satış görüyor çünkü riskten uzaklaşma var. Şu anda geniş tabanlı satış dalgası var. " diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)