E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalarda düşüş sürüyor---

Gelişen piyasalarda düşüş sürüyor

Gelişen piyasalarda düşüş sürüyor
11 Aralık 2015 - 14:53 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisse senetleri “Fed” öncesi, Haziran ayından bu yana en uzun süreli düşüşüne hazırlanıyor

Yatırımcılar gelecek hafta gerçekleştirilecek Fed toplantısı için geri sayarken, piyasalarda olumsuz bir algı hakim. Gelişen piyasa hisse senetleri, Haziran ayından bu yana en uzun süreli düşüşüne hazırlanırken, Avrupa hisseleri iki ayın düşüğüne indi ve petrol, Mart'tan bu yana en kötü haftasına yöneldi.

Gelişen piyasa hisseleri, daha yüksek ABD faizinin riskli varlıklardan çıkışı hızlandıracağına ilişkin spekülasyon ile düşüşünü sekizinci güne taşıdı. Güney Afrika Randı, 2008 küresel krizi ardından gördüğü en sert haftalık düşüşe hazırlanırken, yuan Ağustos devalüasyonundan bu yana görülen en sert haftalık kaybına yöneldi. Avrupa hisseleri, dördüncü günde de değer kaybederken, ABD vadeli kontratları düştü. Petrol, New York'ta düşüşünü altıncı güne taşırken, sanayi metalleri yükseldi.

Londra'da Commerzbank AG gelişen piyasa stratejisti Simon Quijano-Evans, “Gelişen piyasalar, Çin kaynaklı küresel deflasyonun olduğu bir ortamda Fed faiz artışının etkisine ilişkin belirsizliğe tepki veriyorlar” dedi.

Gelişen piyasa hisseleri, emtia fiyatlarının 16 yılın en düşüğüne inmesinin etkisiyle üçüncü haftalık kaybına yöneldi. Düşüşte ayrıca, Çin'deki yavaşlamanın yayılacağıona ilişkin endişeler ve Fed faiz artırımı ihtimali etkili de etkili oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)