E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalarda devalüe etkisi---

Gelişen piyasalarda devalüe etkisi

Gelişen piyasalarda devalüe etkisi
11 Ağustos 2015 - 11:10 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Çin'in yuanı devalüe etme kararı sonrası geriliyor

Gelişen piyasa hisseleri, Çin'in ekonomisindeki yavaşlamaya karşı yuanı devalüe etmesi sonrası, iki yılın en düşük seviyesine yaklaşıyor.

China Souther Airlines, zayıf yuanın dolar cinsinden tahvilin değerini artıracağı endişeleri sonrası Hong Kong'da yüzde 12 geriledi. Endonezya hisseleri ise yuanın dolar karşısında 20 yılın en sert düşüşünü kaydetmesi sonrası, 17 ayın en düşük düzeyine geldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 gerileyerek, Hong Kong saati ile 03:28'de 884.02 puan oldu. Çin Merkez Bankası (PBOC) yuanın günlük referans kurunu rekor yüzde 1.9 hızda düşürdü ve bunun sonucu yuan, resmi ve piyasa kurlarının birleştirildiği Ocak 1994'ten bu yana en hızlı bir günlük düşüşünü gerçekleştirdi.

PBOC, açıklamasında, bunun bir defalık bir ayatlama olduğunu kaydetti ve yuanı "makul" bir seviyede tutmayı planladığını ve kur sabitlemesini belirlerken piyasanın rolünü güçlendireceğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)