E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalarda "Çin toparlanması"---

Gelişen piyasalarda "Çin toparlanması"

Gelişen piyasalarda Çin toparlanması
10 Temmuz 2015 - 09:35 borsagundem.com

Gelişen piyasalar, Çin'deki toparlanmanın etkisiyle yılın en iyi günlük rallisine hazırlanıyor

Gelişen piyasa hisseleri, Çin'deki toparlanmanın ve Yunanistan'ın kreditörlerinkine benzer bir teklifte bulunmasının da etkisiyle yılın en büyük günlük kazancına hazırlanıyor. Güney Kore wonu gelişen piyasa para birimlerindeki yükselişe öncülük etti.

PetroChina, Eylül 2008'den bu yana en büyük iki günlük rallisine hazırlanan Şanghay Bileşik Endeksi'ne en önemli katkıyı sağladı. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki en fazla yükselen 10 şirket de Çin'dendi. Alibaba Health Information yüzde 14 prim yaptı. Won ise yüzde 0.4 değer kazandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.1 yükselerek, Hong Kong saati ile 12:26'da 929.74 puan oldu. Endeks iki günde yüzde 2.8 yükseldi. Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, en az 53.5 milyar euro (59.4 milyar dolar) değerinde bir kurtarma paketi elde etmek için teklifini Perşembe gecesi sundu. Plan, Yunanistan Parlamentosu’na Cuma günü sunulacak ve Pazar günü Avrupa liderleri zirvesinde tartışılacak.

Cakarta2daki PT MNC Asset Management Fon Yöneticisi Dwianto Oktory "Yunanistan'daki son gelişme ülkenin AB'de kalma ihtimalini artırdı. Çin'deki toparlanma da özgüven sağladı" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)