E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalara Çin darbesi---

Gelişen piyasalara Çin darbesi

Gelişen piyasalara Çin darbesi
23 Eylül 2015 - 09:22 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisse senetleri ve para birimleri, Çin imalat sanayi verisinin ardından sert kayıplar yaşadı

Gelişen piyasa hisse senetleri, Çin imalat sanayi verisindeki sürpriz düşüşün küresel yavaşlamaya ilişkin endişeleri artırmasının ardından son üç haftanın en keskin düşüşüne ilerlerken, para birimleri güçlü kayıplar yaşadı.

Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 4.6 düşerken, Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi üç gün süren kazancını durdurdu.  Citic Securities Co. , konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre, hükümet soruşturmasında şirkette insider trading'e ilişkin kanıtların bulunmasın ardından, Hong Kong'daki işlemlerde iki yılın en düşük seviyesine indi. Tayvan hisse senteleri yüzde 2.1, Endonezya hisseleri yüzde 1.8 düşerken, rupi, Endonezya'nın büyüme tahminini düşürmesi sonrası altı haftanın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Hong Kong saati ile 13:01'de yüzde 1.9 aşağıda seyrediyordu ve 1 Ekim'den bu yana en hızlı kaybına yöneldi. Çin'in öncü imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Eylül ayında 47.0 ile küresel finans krizinin en şiddetli döneminden bu yana en düşük seviyesine indi. Bu veri, ihracatı dünyanın ikinci en büyük ekonomisi Çin'e dayanan gelişen ülkeleri olumsuz etkileme riski taşıyan ekonomik yavaşlama endişelerinin altını çiziyor.

PT BNP Paribas Securities Indonesia hisse senetleri müdürü Miles Remington, "Yavaşlamayı göstermeye devam eden veriler, hem doğrudan hem de emtia fiyatlarındaki dramatik düşüşler yoluyla bir endişe kaynağı," dedi ve "Piyasada olmayan ve piyasaya dönmeleri için fazla nedenleri olmayan yatırımcılarviçin, şirket karları ve değerlemeler yoluyla bir katalizör beklyoruz" şeklinde görüş bildirdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)