E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Gelişen piyasalara ABD morali---

​Gelişen piyasalara ABD morali

​Gelişen piyasalara ABD morali
24 Aralık 2013 - 22:20 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, beklenenden iyi gelen ABD verileri ve BlockRock'un Türkiye hisselerine yatırım yapması ile yükseldi

Gelişen piyasa hisseleri, beklenenden iyi gelen ABD verilerinin küresel büyümeye yönelik iyimserliği artırması ile iki haftanın zirvesine tırmandı. Türkiye'de BIST 100 ise BlackRock Inc.'nin ülkedeki hisselere yatırım yaptığını açıklaması ile yükseldi. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 kazançla 995.33 puana çıktı. BIST 100 Endeksi, BlackRock'un Türk hisselerindeki değerlemelerin ilgi çekici olduğunu açıklaması ile üç ayın en düşüğünden toparlandı. Lira, Merkez Bankası'nın Ocak ayı sonuna kadar en az 6 milyar dolar satacağını alacağını açıklamsı ile güçlenirken, Bloomberg tarafından takip edilen 24 gelişen ülke para birimindeki yükselişlere öncülük etti. 

Gelişen piyasalar endeksindeki 10 sektör grubunun 9'u yükselirken, kazançlara sanayi ve finansal hisseler öncülük etti. Hisseler ABD'de birinci el konut satışlarının beş yılın zirvesini koruması ve dayanıklı tüketim malı siparişlerinin beklentileri aşması ile dünyanın en büyük ekonomisindeki büyümenin ivme kazandığına işaret etmesi sonrasında yükseldi.

Çin Merkez Bankası'nın nakit sıkışıklığını gidermek için 3 haftadır ilk kez açık piyasa operasyonları kanalıyla fon enjekte etmesinin ardından Çin'de para piyasası oranı Şubat 2011'den bu yana en sert düşüşünü yaptı. Asya borsalarındaki kazançlarda, dün açıklanan verilere göre ABD'de tüketici harcamalarının 5 ayın en güçlü artışını kaydetmesi de etkili oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)