E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükselişte---

Gelişen piyasalar yükselişte

Gelişen piyasalar yükselişte
30 Aralık 2013 - 17:08 borsagundem.com

Gelişen piyasalar, Türk hisselerinin ralli yapmasıyla alıcılı seyrediyor

Gelişen piyasalar, Türkiye'deki siyasi tansiyonun düşeceği spekülasyonlarıyla gösterge endeksinin iki ayın en büyük rallisini yapmasının ardından yükselişe geçti. Lira güçlenirken, Rus rublesi zayıfladı.

Borsa İstanbul Ulusal 100 Endeksi yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının etkisiyle geçtiğimiz iki haftaki yüzde 14 düşüşünü bugün yüzde 2.9 tırmanarak kesti. TCMB'nin en az 600 milyon dolar satacağını açıklamasının ardından Türk lirası yüzde 0.7 yükseldi. Rusya'da yapılacak olan Kış Olimpiyatları'nın başlamasına altı hafta kala güney şehri Volgograd'da en az 30 kişiyi öldüren intihar saldırılarının ardından Rus rublesi yüzde 0.4 kayıp yaşadı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 artışla Londra saatiyle 10:20'de 999.88 puana çıkarak bu senenin kaybını yüzde 5.2'ye azalttı. Garanti Yatırım Menkul Kıymetler AŞ'nin Kurumsal Satış ve İşlemler Başkanı Emre Balkeser yatırımcıların Türkiye siyasetinde "daha sakin bir sürece" girildiği düşündüklerini söyledi.

Seul merkezli Korea Investment & Securities Co'nun analisti Soyean Park, "Gelecek sene gelişen piyasalar için görünüm iyileşiyor" diye belirtti.

Bloomberg anketine göre, Hindistan, Güney Kore ve Çin'deki işlem hacimlerinin son 30 gün ortalamasının en az yüzde 29 altında seyretmesiyle, yılbaşı tatilinden önce işlemlerde yavaşlama kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)