E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükselişte---

Gelişen piyasalar yükselişte

Gelişen piyasalar yükselişte
14 Eylül 2015 - 12:39 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, yatırımcıların Fed’in faiz artırım ihtimalini değerlendirmesi ile yükseliş gösteriyor

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, yatırımcıların Fed’in faizleri bu hafta artırması olasılığını değerlendirmesi ile yükseliş gösteriyor. Şanghay’da işlem gören Çin hisseleri, dünyanın ikinci en büyük ekonomisinde büyümenin yavaşladığına işaret eden verilerin ardından değer kaybetti.

Energy Development Corp., Filipin hisselerinde yüzde 1.3’lük yükselişe öncülük etti. Malezya ve Endonezya’da hisse senedi göstergeleri en az yüzde 0.4 yükseldi. Şanghay Bileşik Endeks 3 haftanın en büyük düşüşünü kaydetti. Güney Kore’de Kospi Endeksi yüzde 0.5 geriledi. Söz konusu düşüşe CJ Corp.’daki yüzde 12’lik öncülük etti. Hindistan Rupisi yüzde 0.3 değerlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1’den az yükselerek Hong Kong saati ile 14.26’da 802.69 puana geldi. Traderlar Fed’in 16-17 Eylül’deki toplantısında faiz oranlarını artıracağına yüzde 26’lik bir ihtimal veriyor. 31 Ağustos’ta bu olasılık yüzde 38 olarak görülüyordu. Çin’in Ağustos ayına ait sanayi üretimi beklentilerin altında kalırken, sabit sermaye yatırımları yılın ilk 8 ayında 2000’den bu yana en yavaş hızda arttı.

Cakarta’daki PT Samuel Aset Manajement yatırım müdürü Agus Yanuar, “Bazı yatırımcılar, Fed’in faiz artırım kararını bazı ekonomilerdeki yavaşlamaya bağlı olarak erteleyebileceği spekülasyonu yapıyor. Fed kararı piyasalardaki belirsizliğin büyük bir kısmını yok edecek” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)