E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükselişte---

Gelişen piyasalar yükselişte

Gelişen piyasalar yükselişte
23 Mart 2015 - 11:24 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, teknoloji hisselerinin rekor seviyeye çıkması ve Çin hisselerinin artış göstermesi ile birlikte yükselişi 6. güne taşıyor

Gelişen piyasa hisseleri, teknoloji hisselerinin rekor seviyeye çıkması ve Çin hisselerinin artış göstermesi ile birlikte yükselişi 6. güne taşıyor. Çin’in gösterge endeksi 2007’den bu yana en uzun süreli artış dönemini kaydetmeye hazırlanırken, Malezya para birimi ringgit gelişmekte olan ülke para birimlerindeki yükselişlere öncülük etti.

Tencent Holdings Ltd., Hong Kong’da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Jih Sun Securities Ltd.'in notunu yükseltmesi ile Catcher Teknoloji Ltd.'in hisseleri Taype borsasında yüzde 6.5 yükseldi. Şanghay Bileşik Endeksi yükselişi 9. güne taşıdı ve 2008’den bu yana en yüksek seviyeye yöneldi. Ringgit dolar karşısında yüzde 1.3 değer kazanırken, Güney Kore vonu ve Endonezya rupiahı en az yüzde 0.6 oranında güçlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hong Kong saati ile 13:59'da yüzde 0.4 yükselerek 973.03 puana erişerek, 20 Ağustos'tan bu yana en uzun süreli yükseliş dönemini kaydetmeye hazırlanıyor. Küresel hisse senetleri son 2 yılın en iyi haftalık performansını sergilerken, Nasdaq Bileşik Endeksi ise rekor seviyeye yaklaştı. ABD’li politika yapıcıların faiz oranı tahminlerini düşürmelerinin ardından Pazartesi günü üç Fed üyesi konuşma yapacak. Çin Hisseleri Düzenleyici Komisyonu Cuma günü yaptığı açıklama ile hisse senetlerindeki son yükselişlerin ekonomik büyümeye desteği yansıttığını belirtti.

Rizal Commercial Banking Corp. başkan yardımcısı Rico Gomez, “Hakim görüş ABD'nin faizleri yavaş bir hızda arttıracağı ve bu likidite sürekliliğinde piyasaların pozitif değer kazanmaya devam edeceği yönünde. Likidite yönelik bir tehdit hızlı satışlar şeklinde piyasalara yansır” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 1.8 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.9 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 4 artış gösterirken, 17 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)