E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükselişte---

Gelişen piyasalar yükselişte

Gelişen piyasalar yükselişte
17 Şubat 2014 - 09:31 borsagundem.com

Çin'de yeni kredilerin rekor düzeye tırmanmasının ardından gelişen piyasalar endeksi 3 haftanın zirvesine tırmandı

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'de rekora tırmanan yeni kredilerin, ülke ekonomisine ilişkin iyimserliği artırması üzerine gelişen piyasalar endeksi yükseldi. Endonezya rupisi 5. gününde de güçlendi.

China Lİfe Insurance Co., UBS AG ve Credit Suisse Group AG'nin, şirketin hisse notunu yükseltmesinin ardından 2. gününde de kazançlara öncülük etti. GS Engineering&Construction Corp., konut fiyatlarının sıçradığı spekülasyonu üzerine Güney Koreli inşaatçıları arasındaki kazançları devam ettirdi. Endonezya rupisi, dolar karşısında Temmuz 2011'den bu yana en uzun süreli kazanç dönemini kaydetmeye hazırlanırken, Filipin pezosu ve Malezya ringgiti de en az yüzde 0.4 değerlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Hong Kong saati ile 13:25'te yüzde 0.5'te 962.38 puana çıkarak, 23 Ocak'tan bu yana en yüksek düzeyini kaydetmeye hazırlanıyor. Şanghay Bileşik Endeksi, kredi rakamları ve Ocak'ta beklenenden iyi gelen ticaret verisinin, imalattaki yavaşlama sinyallerini gölgelemesiyle, bu yılki yüzde 5.9 oranındaki düşüşünü sildi. Çin Merkez Bankası'nın verilerine göre, kredinin en geniş kapsamlı göstergesi olan toplam finansman 2.58 trilyon yuana çıktı. Yuan tabanlı yeni krediler 1.32 trilyon yuan ile 2010'dan bu yana en yüksek düzeyindeydi. Temerrüt riskinden ötürü yakından takip edilen tröst kredileri ise bir önceki yılki düzeyin yarısına yakın bir seviyede kaldı.

PT Samuel Aset Manajemen'in Başkan Direktörü Agus Yanuar, Çin'den gelen son verinin, ekonomik toparlanmanın sürdürülebilir olduğu görüşünü vurguladığını söyledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 4 kaybetti ve 12 aylık kazançlarının 9.3 katından işlem görüyor. MSCI Dünya Endeksi 2014'te 2014'te yüzde 0.5 kaybetti ve 14.7 katından değerleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)