E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükselişini durdurdu---

Gelişen piyasalar yükselişini durdurdu

Gelişen piyasalar yükselişini durdurdu
03 Kasım 2014 - 10:01 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri haftaya düşüşle başladı

Gelişen piyasa hisseleri, yenin 7 yıla yakın bir sürenin en düşük seviyesine inmesi ile gelişmekte olan ülke ihracatçılarının gerilemesinin ardınsan 5 günden bu yana ilk kez düşüş gösteriyor. Malezya ringiti para birimlerindeki düşüşlere öncülük etti.

Hyundai Motor Co. 4 yılın en düşüğüne geriledi. Kia Motors Corp., Güney Kore ihracatçılarının zayıflayan yenle rekabet güçlerini kaybetmelerinin ardından Seul’da yüzde 5.6 düştü. Mahindra & Mahindra Ltd. satışların düşüş göstermesinin ardından yüzde 3.1 değer kaybetti. PetroChina Co., Hong Kong’da işlem gören Çin hisselerinde yüzde 0.9’lük düşüşü öncülük etti. Ringit ve Güney Kore vonu dolar karşısında en az yüzde 0.4 zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 gerileyerek Hong Kong saati ile 14:05’te 1,011.94 puan oldu. Yen, Japonya merkez bankasının (BOJ) beklenmedik teşvik artırımı ile Fed ile aralarındaki para politikası farkının genişlemesinin ardından Aralık 2007’den bu yana en zayıf seviyeyi gördü. Çin’in hizmet sektörü göstergesi Ekim ayında 9 ayın en düşük seviyesine geriledi ve imalat sanayindeki düşüş ile birlikte Çin ekonomisindeki yavaşlamanın genişlediğine işaret etti.

ABN Amro Private Banking Asya hisse senetleri araştırma müdürü Daphne Roth, “Yenin zayıflama eğiliminde olmasından Koreli ihracatçılar olumsuz etkileniyor” diye konuştu.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 0.9 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 2.7 artış gösterirken, 15 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)