E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükselişe geçti---

Gelişen piyasalar yükselişe geçti

Gelişen piyasalar yükselişe geçti
12 Mart 2015 - 12:18 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Çin’in kredi büyümesinin beklentileri aşması ile 9 günlük düşüşü sonlandırdı

Gelişen piyasa hisseleri, enerji şirketlerinin yükselmesiyle ve Çin’in kredi büyümesinin beklentileri aştığını gösteren verinin ardından 10 gün içinde ilk kez artış gösteriyor. Rusya rublesi petrol ile güçlendi.

Güney Afrikalı Sasol Ltd. yüzde 2.1 prim yaparak enerji şirketlerindeki yükselişleri hızlandırdı. China Construction Bank Corp., Hong Kong’da işlem gören Çin hisselerindeki yükselişlere öncülük etti. Şanghay Bileşik Endeksi 6 haftanın zirve seviyesine ulaştı. Ruble dolar karşısında Brent petrolünün Londra’da yüzde 1 yükselmesi ile yüzde 1.3 değerlendi. Türk lirası ve Güney Afrika randı yüzde 0.8 yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.5 yükselerek Londra saati ile 08:17’de 947.82 puana geldi ve Eylül ayından bu yana en uzun süreli düşüş dönemini sonlandırmaya hazırlanıyor. Çin’in en geniş kapsamlı yeni kredileri, geçtiğimiz ay ekonomist tahminlerinin üzerinde bir yükseliş göstererek parasal genişlemenin kredilere talebi desteklediğine işaret etti. Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) Perşembe günü Pekin’de yaptığı açıklamaya göre toplam finansman, Şubat ayında 1.35 trilyon yuan (215.5 milyar dolar) seviyesinde gerçekleşti. Ekonomistlerin tahmin medyanı 1 trilyon yuan seviyesindeydi.  Güney Kore Merkez Bankası, 7 günlük repo faiz oranını yüzde 1.75’e düşürdü. Güney Kore Merkez Bankası aldığı faiz indirimi kararı ile bu yıl politikasında gevşemeye giden 20’den fazla merkez bankasına katılmış oldu. Tayland Merkez Bankası Çarşamba günü sürpriz şekilde faizi indirimine gitmişti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 0.9 gerilerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.6 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 0.1 artış gösterirken, 16.4 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)