E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yatay seyrediyor---

Gelişen piyasalar yatay seyrediyor

Gelişen piyasalar yatay seyrediyor
10 Ağustos 2015 - 09:49 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Çin'deki yükseliş ve enerji şirketlerindeki düşüşün birbirini dengelemesi ile yatay seyrediyor

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, sağlık şirketlerindeki yükseliş ve Çin hükümetinin devlet elindeki kurumlar arasındaki birleşmeleri hızlandıracağı söylentilerinin olumsuz veriyi gölgelemesi sonucu, yükseliyor.

Divi's Laboratories, tahminleri aşan kar rakamları sonrası Mumbai'de rekor seviyeye çıktı. Şanghay Bileşik Endeksi, sanayi hisselerindeki artışla birlikte yüzde 4 yükseldi. Malezya hisseleri ise siyasi gelişmeler nedeniyle yüzde 10'luk düşüşe yaklaştı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yatay seyrederek, Hong Kong saati ile 13:12'de 885.56 puana geldi. Çin, bildirimlere göre 2 büyük gemicilik şirketi China Shipping Group ve Cosco Group'u birleştirmeye hazırlanıyor.

Shanghai Zhaoyi Varlık Yönetimi genel müdürü Li Jingyuan konu ile ilgili "Devlet destekli şriketlerin birleşmesi ilerlemenin hızlanacağı anlamına geliyor." yorumunda bulundu. Li, "Yabancı yatırımcı ekonomik verilere daha çok dikkat gösterirken yerel yatırımcı ise politikaya karşı daha hassas." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)