E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yara alıyor---

Gelişen piyasalar yara alıyor

Gelişen piyasalar yara alıyor
31 Aralık 2014 - 13:53 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, 12 yılın ilk üst üste yıllık kaybını düşerek yükseliş gösteriyor

Gelişen piyasa hisseleri, 12 yılın ilk üst üste yıllık kaybını düşerek yükseliş gösteriyor. Çin’in en büyük iki tren üreticisi ralli yaparken, yatırımcılar ülkenin ekonomiyi desteklemek için önlem alacağı spekülasyonları yapıyor.

Çin’in en büyük iki tren üreticisi CSR Corp. ve China CNR Corp., birleşme planlarını açıklamalarının ardından Hong Kong’da en az yüzde 32 yükseliş gösterdi. Bank of China Ltd, Hong Kong’da işlem gören Çin hisselerinde yüzde 1.2’lik bir artışa öncülük etti. Şanghay Bileşik Endeksi 2009’dan bu yana en iyi kaydetmeye ilerliyor. Malezya ringiti, Asya finansal krizinden bu yana en sert çeyrek dönemlik düşüşe hazırlanıyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.3 yükselerek Hong Kong saati ile 15:58’de 957.39 puana geldi. Endeks, düşen petrolün emtia üreticilerini aşağı çekmesi ve ABD’nin faizleri yükselteceği beklentilerinin riskli varlıklara talebi düşürmesi ile bu yıl yüzde 4.5 geriledi. Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) yaptığı açıklamaya göre küresel yatırımcılar gelişmekte olan ülke piyasalarından Haziran 2013’ten bu yana en büyük oranda fon çektiler.

Project Asia Research & Consulting Pte. yöneticisi Attila Vajda, “Gelişen piyasalar için zor bir yıl oldu. Pek çok ülke kriz ve zorluklarla karşı karşıya geldi. Petrol fiyatlarındaki düşüş riskli varlıklara güveni daha da zayıflattı” dedi.

Güney Kore, Endonezya, Tayland ve Filipinler’de piyasalar bugün kapalı. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.1 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 3.6 artış gösterirken, 15.6 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)